El Barça, campió d’Europa d’hoquei patins (4-2)

El Barça Lassa d’hoquei patins s’ha proclamat, aquest diumenge al migdia, campió d’Europa per 22a vegada en la seva història. Després de dues temporades sense aixecar el títol, els homes d’Eduard Castro han vençut el Porto en la seva pròpia pista, amb quatre grans gols anotats per Lucas Ordóñez, Pablo Álvarez i Pau Bargalló (4-2).

El Dragao Caixa ha vist com la Lliga Europea torna a tenir color blaugrana, després que en les darreres temporades els campions hagin estat el Benfica i el Reus Deportiu, tots dos en vèncer un altre equip portuguès, l’Oliveirense dels catalans Albert Casanovas, Jordi Bargalló, Jordi Burgaya i Josep Selva.

El Barça ha estat molt superior en les àrees al seu rival, sobretot gràcies a l’efectivitat en els llançaments a porteria i a les brillants intervencions d’Aitor Egurrola, que ha salvat en diverses ocasions el conjunt barcelonista dels atacs directes i veloços dels portuguesos. Però un gol de Lucas Ordóñez a la primera part ha facilitat el plantejament del Barça per a una segona part marcada pels grans gols dels catalans i pel patiment final.

El primer, en una espectacular rematada a la mitja volta de Pablo Álvarez, que ha entrat ben bé per l’escaire de la porteria del també català Carles Grau; i, el segon, pocs minuts després, amb un fort llançament de Pau Bargalló que ha fet impossible l’aturada del porter de l’equip local. Però la final no havia quedat sentenciada encara. Gonçalo Alves, en un penal aturat inicialment per Egurrola, i Hélder Nunes, amb un altre golàs des de gairebé mitja pista, han posat emoció al torneig.

El Porto s’ha bolcat sobre la porteria blaugrana, ha generat una infinitat d’ocasions i ha provocat fins a tres faltes directes, totes aturades pel llegendari porter del Barça, que compleix aquest any vint temporades al primer equip i que ha aconseguit aixecar, després d’un nou gol de Bargalló de falta directa a falta d’un minut, l’onzena Lliga Europea de la seva carrera.