Món Esport
El Barça busca un suplent a Jordi Alba: Mendy, el favorit
  • CA
Ferland Mendy, durant un partit amb l’Olympique de Lió. | OLYMPIQUE DE LIÓ

Només fa una setmana que es va tancar un mercat d’hivern frenètic a les oficines del Camp Nou, però la secretaria tècnica del Barça no té cap mena d’intenció de deixar de treballar. Que el club blaugrana prefereix reforçar-se amb incorporacions abans que mirar el filial és una obvietat que, darrerament, s’està demostrant amb continuïtat. La posició del lateral esquerre, en aquest sentit, no serà cap excepció.

 

El diari especialitzat en informació culer Mundo Deportivo informa aquest dissabte que Éric Abidal i Ramón Planes ja tenen el candidat principal a convertir-se en el suplent (i futur relleu generacional) de Jordi Alba. Miranda no ha aprofitat les poques oportunitats que li ha atorgat Valverde i Cucurella està fent una bona temporada a l’Eibar, on està jugant en qualitat de cedit, però de moment cap dels dos futbolistes es contempla amb la mateixa cara que la de fitxar el lateral de l’Olympique de Lió Ferland Mendy.

 

23 anys, mesura 1,78 metres i pesa 73 quilos. Les seves principals virtuts són la velocitat i la potencia, així com la progressió ofensiva i la disciplina a l’hora de defensar. Encara que també sonen noms com Filipe Luis (que acaba contracte amb l’Atlètic de Madrid i arribaria de franc) o Junior Firpo (futbolista de 22 anys que s’està erigint com a peça clau del Reial Betis de Quique Setién), el francès és el més ben posicionat, sempre segons el mateix mitjà. L’eliminatòria de Champions entre el Barça i el Lió servirà per estudiar-lo a profunditat malgrat que la secretaria tècnica blaugrana ha realitzat molts informes sobre ell. Mendy n’és conscient: “Si la meva actuació contra el Barça em pot obrir portes? Ben vist. Aquests partits contra el Barça em fan publicitat i, a més, em permeten veure en quin nivell estic”.

Mendy i Dani Alves, durant un partit entre l’Olympique de Lió i el PSG. | EFE

Les peces del trencaclosques comencen a encaixar per la gran relació d’Éric Abidal amb el Lió, però també perquè Mendy, internacional absolut amb França i titular a l’Olympique, no té predilecció pel PSG, enemic dels blaugrana als despatxos des dels casos de Verratti i Neymar. “No és un club que em faci somiar especialment”, va declarar el lateral esquerre a Le Parisien. El temps dirà si el futur de Mendy passa pel Camp Nou o no, però la realitat és que tots els mitjans de comunicació coincideixen a l’hora d’apuntar que la prioritat del Barça per al pròxim estiu és reforçar la posició de Jordi Alba.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa