Món Esport
El Barça busca la redempció a la Lliga
  • CA

Si la patacada de París ha deixat seqüeles al Barça ho sabrem aquest diumenge (20:45h, Movistar Partidazo). L’equip blaugrana rep el Leganés, en un partit d’obligada victòria a la Lliga, però també en una prova de foc per veure com reacciona el conjunt barcelonista davant la seva afició. El Camp Nou dictarà sentència i la resposta dels socis -o el que queda d’ells a l’estadi- dependrà de la imatge que presenti l’equip de Luis Enrique Martínez a la gespa, davant un rival teòricament inferior, però capacitat per posar a prova els nervis i la tensió de l’equip local amb un futbol incòmode.

La davallada del Barça a la Champions League el deixa contra les cordes encara amb tres mesos de competició per davant. La classificació per als quarts de final de la Lliga de Campions és una quimera i la Lliga se situa, encara, força lluny. Si els culers guanyen avui seguiran a un punt del Reial Madrid, però amb el conjunt blanc havent de disputar dos partits més que els blaugrana i havent de deixar pel camí set punts per veure’s superat pel Barça.

 

Però l’examen d’aquest diumenge al Camp Nou serà el joc de l’equip. Als catalans no els val només la victòria per redimir-se de la desfeta de París, sinó que estan obligats a realitzar una bona actuació per generar esperança als afeccionats culers, ja no només per a la dificilíssima remuntada davant el PSG, sinó per creure en un títol encara obert com és la Lliga. L’equip necessita imprimir velocitat a la pilota, generar moviments en la zona d’atac i, sobretot, ser precís i creatiu en la fase de construcció i en la sortida.

Sense Sergio Busquets

 

La sanció de Sergio, buscada en el partit de la setmana passada a Vitòria, arriba en un moment delicat per a l’equip de Luis Enrique. El de Badia, juntament amb Iniesta i Messi, forma la columna vertebral d’un conjunt necessitat dels millors creadors i darrerament descomposat per l’eliminació dels automatismes que l’havien convertit en un equip referent. Sense Busquets, el tècnic asturià haurà de triar d’entre André Gomes, Rakitic, Rafinha i Denis Suárez per completar un mig del camp on el capità Iniesta sembla imprescindible. El nivell del rival, però, podria fer decidir Luis Enrique per donar descans al manxec.

 

Aquest vespre no s’hi valen mitges tintes. El Barça ha de guanyar i convèncer el seu entorn que no està tot perdut. El Camp Nou, cada dia més despersonalitzat, serà un termòmetre a tenir en compte a mesura que avancin els minuts. Una victòria amb solvència i bona imatge seria un bon bàlsam per apaivagar, momentàniament, la tempesta de la Champions.

 

L’aposta d’ElMón:

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa