Món Esport
El Barça busca gol al mercat
  • CA

 

L’última temporada amb Luis Enrique a la banqueta del Barça (2016-17), el Barça va marcar 171 gols en 59 partits. 2,89 per duel. Mesos despés, en el curs d’estrena (2017-18) del seu successor, Ernesto Valverde, el conjunt blaugrana va firmar 141 dianes en els mateixos duels, 59. 2,38 gols per partit. En qüestió d’un curs, el Barça va perdre mig gol per partit (0,51). L’explicació principal d’aquesta davallada no és altra que la dificultat per suplir Neymar, una de les potes del trident. Un any després, la secretaria tècnica encara busca com completar un atac que troba a faltar l’aportació de l’ara atacant del PSG. 

 

El brasiler va aportar 20 gols en la seva darrera temporada al Camp Nou, tres menys dels que han realitzat els tres jugadors amb arribada que han arribat després d’ell. En el seu lloc, el Barça va fitxar Dembélé, però entre les lesions que va patir, la falta d’adaptació i que el francès no és un golejador prolífic, l’ex del Borussia Dortmund només va poder aportar quatre dianes com a blaugrana. Coutinho, el fitxatge que millor ha rendit tot i haver arribat al gener, en va anotar 10. Més del doble, nou, va firmar Paulinho, una de les revelacions de la temporada, sobretot en el tram inicial. El brasiler, ha tornat aquest estiu al club d’on procedia, un Guangzhou Evergrande que l’ha repescat per tornar a comptar amb la seva arribada. Sense Paulinho, Ernesto Valverde ha perdut un dels elements amb més capacitat de sorpresa des de la segona línia d’una plantilla que ara busca gol. 

 

Amb un Alcácer a l’ostracisme (7 gols en 23 partits el curs passat), i un Munir amb futur incert (7 gols en 37 duels amb l’Alabès), el Barça, veient que s’esfumava el gran desitjat per aquest mercat, Antoine Griezmann (29 gols en 49 partits amb l’Atlètic), ha pensat en Willian com una peça que pot ajudar a aportar el gol i el desequilibri que Valverde necessita. L’extrem brasiler va firmar 13 gols i 12 assistències amb el Chelsea la passada temporada, la més prolífica en tots dos àmbits. L’elevat preu que n’exigeixen els londinencs i la seva edat (30 anys), poden suposar dos inconvenients per la seva incorporació, però al ser una petició expressa del tècnic basc, el club podria donar-li aquesta concessió, després d’haver traspassat Paulinho. Dotze mesos després, el Barça segueix buscant la manera d’omplir el buit que va deixar Neymar. 

 

 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa