Món Esport
El Barça busca deixar el Madrid descarrilat a la Lliga (13:00h)
  • CA

La darrera vegada que el Barça va trepitjar la gespa del Santiago Bernabéu en va sortir escaldat i carregat de deures per tal de superar un esvoranc que, inicialment, semblava molt més profund. O el forat era circumstancial i de mides menors a les sensacions que l’equip transmetia, o Ernesto Valverde és un mestre de les reformes i ha aconseguit, en només quatre mesos, reactivar un conjunt ensorrat i ple de dubtes només iniciada la temporada. Aquest dissabte, 128 dies després d’aquella jornada on, fins i tot, Gerard Piqué va preocupar el barcelonisme admetent que “no estem en el millor moment ni a nivell d’equip, ni a nivell de club”, el Barça torna al lloc del crim per tal de netejar totes les proves incriminatòries (13:00h, beIN LaLiga).

Si aquell 17 d’agost algú hagués pronosticat que el Barça seria líder inqüestionable a la Lliga i que tindria l’opció de, visitant l’estadi blanc al desembre, deixar el Reial Madrid a 14 punts de distància, tothom l’hagués titllat de boig. I res més allunyat de la realitat. Els blaugrana poden deixar la competició domèstica pràcticament vista per a sentència si aconsegueixen, aquest migdia, batre el conjunt madridista en el seu propi camp on, en aquest inici de temporada, ja s’hi ha deixat 7 punts després d’haver empatat davant el València i el Llevant i d’haver caigut derrotat contra el Betis.

 

El Barça arriba al Bernabéu carregat de baixes. I algunes d’elles, importants i que obligaran Valverde a pensar en solucions alternatives a l’onze inicial si el partit no avança tal i com espera el tècnic blaugrana. A Vila-real, i en diversos compromisos anteriors, el Txingurri ha comptat amb un Paco Alcàcer ple de confiança que aportava nous horitzons en una davantera -en ocasions- encallada davant defenses ben organitzades. Avui, aquesta opció no existirà. Alcàcer és baixa i s’uneix a les ja conegudes de Samuel Umtiti, Ousmane Dembélé i Rafinha, lesionats i en la recta final de la seva recuperació. Gerard Deulofeu i Arda Turan, ambdós amb l’alta mèdica, no han viatjat a Madrid per decisió tècnica i tampoc s’asseuran a la banqueta del Bernabéu com a segones opcions en atac.

A l’onze del Barça no s’hi esperen grans canvis. Pocs dubtes, com el de Sergi Roberto o Semedo al lateral dret, sabent que la banda esquerra del Madrid és un punyal dolorós amb Cristiano Ronaldo i Marcelo recorrent-la; o el de Thomas Vermaelen o Javier Mascherano a l’eix de la defensa, tot i que les darreres proves i el bon rendiment ofert en partits importants com els de Mestalla o l’Estadi de la Ceràmica donen un cert avantatge al central belga per acompanyar Gerard Piqué. La resta, faves contades: Ter Stegen, Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets, Ivan Rakitic, Andrés Iniesta, Paulinho Bezerra, Lionel Messi i Luis Suárez seran tots ells titulars.

 

L’aposta d’El Món:

Possible onze del Barça al Bernabéu.

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa