El Barça allarga l’estat d’alegria (6-1)

El Barça ha golejat l’Sporting de Gijón (6-1) en un partit plàcid. Els gols de Messi, Suárez, Neymar, Alcácer i Juan Rodríguez (p.p) i Rakitic prolonguen la felicitat barcelonista, engegada al minut 86 del partit contra l’Atlètic i que ha de perdurar fins a la tornada contra el PSG de la pròxima setmana.

Ni el Mobile World Congress ha pogut omplir la graderia: 56.000 espectadors. L’horari i el rival han reflectit una de les entrades més baixes de la temporada a un partit al qual Luis Enrique ha seguit sacsejant la pissarra, tornant a apostar pel 3-4-3, incrustant Busquets com a central a l’hora de defensar.

“Prefereixo fer gol amb dos tocs que amb quaranta”, va dir l’asturià. Ha quedat clar amb el primer gol de l’equip: Mascherano ha assistit Messi des de l’eix de la defensa. L’argentí, al minut vuit, sense desenganxar els tacs de la gespa, amb un subtil moviment de cap, ha superat el Pichu Cuellar.

Dos minuts després Luis Suárez ha aprofitat una assistència de Messi per fintar el porter de l’Sporting i fer el segon. La canonada de l’uruguaià marxava desviada però ha impactat en Juan Rodríguez i ha acabat al fons de la xarxa.

El partit ha quedat sentenciat al minut 10. Res no ha pertorbat la tranquil·litat del culer, tampoc el gol de Carlos Castro (21′) pels visitants. Sergio Álvarez ha rematat al pal després d’una bona assistència de Burgui des del cantó esquerre i, amb la defensa completament adormida, Castro ha aprofitat el rebuig per embocar en línia de gol.

El sotrac l’ha respost de nou Suárez, anotant el 3-1 al 27′. El davanter uruguaià ha rematat amb violència una pilota morta al cor de l’àrea. El cuir ha sortit amb una velocitat inusitada de la bota del charrúa, ha impactat al pal dret i s’ha introduït al marc de Cuéllar.

Luis Enrique ha reservat Suárez al descans i ha fet entrar Alcácer, l’home amb menys minuts de l’equip. El de Torrent ha entrat i ha vist la glòria, transformant en gol la primera bola que ha tocat. També ha estat substituït Leo Messi, al minut 60, un canvi de ben segur pactat abans del partit.

Just abans l’argentí ha estat a punt de fer el gol de la temporada, reinventant un cop més els llançaments de falta. L’argentí ha picat la bola per sobre de la tanca, com si tirés una vaselina, fent-la caure al vèrtex del travesser, el que es coneix com la creueta, provocant una ovació ensordidora del feu barcelonista.

A la següent acció a pilota aturada no ha fallat el Barça, de la mà de Neymar, que ha transformat una falta des del cantó dret en el 5-1. És el primer gol del brasiler a casa a la competició domèstica, que ha posat el llacet a un bon partit i un bon inici d’any.

Rakitic ha tancat una golejada (6-1) que allarga l’estat de felicitat i l’optimisme una setmana abans del partit de l’any: la tornada de Champions contra el París Saint Germain. La victòria al Calderón va fer revifar l’equip, que té l’obligació de mantenir-se viu fins dimecres vinent.