Món Esport
El Barça aconsegueix que la UEFA permeti l’exhibició d’estelades
  • CA
Estelades al Camp Nou | EFE

El Barça ha aconseguit el que pretenia des de feia gairebé dos anys. La batalla dialèctica i de pressió amb la UEFA ha acabat amb una bona notícia pel club català i pels seus seguidors: els aficionats que ho vulguin podran exhibir lliurement estelades als camps de futbol sense l’amenaça d’una multa econòmica o d’una sanció superior per al club.

Així ho ha explicat aquest dilluns el periodista de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, que ha explicat el punt calent de la reunió que, a hores d’ara, manté la junta directiva del Barça. Segons Borda, després de molts mesos de negociació amb la UEFA, el Barça s’ha compromès a retirar els recursos presentats al Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) i a reconèixer que el mateix club tenia la certesa de perdre el plet.

 

El periodista afegeix que la UEFA també pren un compromís amb el Barça, el de canviar la normativa que no permet expressions polítiques als estadis on es disputi una competició oficial organitzada per l’ens continental. La UEFA posaria sentit comú i acabaria amb les sancions per l’exhibició d’estelades, que ja van suposar el pagament d’una primera multa de 30.000 euros l’estiu del 2015 i les sancions no abonades de 40.000 i 150.000 euros, aquesta darrera per l’impagament de la segona.

La UEFA ho confirma en un comunicat

 

Minuts després de la notícia, la UEFA ha publicat un comunicat en el qual confirma l’acord amb el Barça i la retirada del recurs al TAS. En el document, l’organisme admet que “les normes d’aquesta naturalesa no estan gravades en pedra i que poden, i han, d’evolucionar per reflectir la naturalesa de la societat en la qual vivim, en la qual la llibertat d’expressió és generalment un valor recolzat i celebrat”.

 

Tot i això, la UEFA explica que aquest tema haurà de ser debatut internament per tal que cap persona se senti ofesa pels símbols exhibits en un estadi: “Mentre la UEFA no vol que els partits de futbol s’utilitzin amb finalitats polítiques, tampoc vol sancionar un club o una federació en situacions on una persona raonable no se sentiria ofesa per un missatge exhibit en un camp de futbol”. A més, ha aprofitat el comunicat per anunciar que “posarà en marxa un grup de treball, en el qual participaran els clubs i federacions nacionals, amb l’objectiu de poder revisar el marc jurídic disciplinari proposant les recomanacions apropiades”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa