Món Esport
El Barça absol Rosell i Faus i seguirà jutjant Jordi Cases
Sandro Rosell, expresident del Barça. | FCB

La Comissió de Disciplina del Barça, presidida pel directiu Jordi Calsamiglia, ha decidit declarar-se no competent per jutjar l’expresident Sandro Rosell i l’exvicepresident econòmic Javier Faus, després de les denúncies presentades per Manifest Blaugrana i Seguiment FCB. Les dues plataformes van decidir traslladar una petició d’acció contra els exmandataris per la seva participació en el cas Neymar, un plet que ha acabat amb el Barça condemnat per frau fiscal, amb Rosell i Bartomeu exonerats en una de les branques i amb el club i els seus dirigents investigats per corrupció i estafa entre particulars.

Aquest cap de setmana, la Comissió de Disciplina ha traslladat la seva decisió d’inhibir-se per dictaminar quelcom al voltant d’aquesta denúncia, tot i que ha acceptat a tràmit i ja ha fet declarar amb càrrecs el soci Jordi Cases, inclòs en la petició de Seguiment FCB. Segons la comissió, aquest òrgan no pot jutjar Sandro Rosell i Javier Faus per haver comès la presumpta infracció mentre formaven part de la junta directiva blaugrana. Els estatuts recullen que la Comissió de Disciplina pot dirimir qüestions al voltant de la conducta associativa “llevat que el presumpte infractor sigui membre d’aquesta Comissió, de la Junta Directiva o de qualsevol comissió que tingui rang estatutari”.

 

Actualment, ni Sandro Rosell, ni Javier Faus, formen part de la junta directiva del Barça. Rosell va dimitir com a president el gener del 2013, mentre que Faus va decidir no seguir al costat de Josep Maria Bartomeu quan es van convocar eleccions el juny del 2015. Tanmateix, la Comissió de Disciplina creu, en la resolució a la qual ha tingut accés El Món, que la “intervenció [de Rosell i Faus] en els fets objecte de denúncia la van portar a terme de bona fe i buscant lo millor (sic) pel Club, no apreciant conducta sancionable disciplinàriament”.

En declaracions a El Món, el president de Manifest Blaugrana, Marc Duch, reconeix que aquesta decisió “es veia venir. Sabiem que buscarien alguna via de sortida per no obrir expedient a Faus i Sandro. És tot un artilugi que no funciona”. Per a Duch, aquesta situació deixa en entredit el model de regulació disciplinària del club: “Això et situa en una posició d’absoluta impunitat. La Comissió no actua perquè no és competent per jutjar directius, però tampoc actua un cop han deixat de ser-ho. Només poden actuar contra socis que no són o hagin estat directius.”

 

D’altra banda, el president de Manifest Blaugrana explica que “a la denúncia contra Jordi Cases i Rosell presentada per Seguiment FCB, la qual s’agrupa amb la nostra, també hi ha Bartomeu, del qual la Comissió no es pronuncia en el seu escrit”. A més, es fixa en la darrera frase de l’escrit, on la comissió no aprecia conducta sancionable per a Rosell i Faus: “Tenint en compte que despatxen el tema de Rosel i Faus afegint que tot el que van fer va ser amb bona fe, és xocant que no considerin que les accions de Cases no va ser amb bona fe i pel bé del club. Signar contractes fraudulents es fa amb bona fe i denunciar tot això, no.”Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa