Món Esport
El Barça, a segellar la classificació a la tercera casa d’Ernesto Valverde (20:45h)
  • CA

A la sala de premsa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, els periodistes i fotògrafs grecs desplaçats per realitzar la cobertura informativa del Barça-Olympiacos del 18 d’octubre passat van saludar efusivament Ernesto Valverde. Fins i tot, se li van atançar per fer-s’hi fotografies. Un ambient relaxat i poc habitual en una compareixença de premsa del primer entrenador del Barça. El txingurri va deixar petjada a Atenes. Des de la banqueta del Georgios Karaiskakis, on aquest dimarts s’hi asseurà per primera vegada des de la seva sortida ara fa poc més de cinc anys, Valverde va aixecar tres lligues gregues en tres temporades i va transmetre una imatge d’educació i tranquil·litat que l’afició de l’Olympiacos encara recorda.

El diumenge 8 d’abril del 2012 va ser la darrera vegada que Ernesto Valverde va trepitjar l’estadi de l’Olympiacos. Ho feu com entrenador del club del Pireu i, desgraciadament, patint una derrota per 0-1 davant el Kerkyra. Tot i això, una setmana abans i a l’estadi del Panetolikos, un gol de l’internacional belga Kevin Mirallas -actualment a l’Everton- li va regalar el tercer títol de Superlliga grega i la possibilitat de celebrar-ho amb la seva afecció. La derrota no el va afectar, els deures estaven fets i la lliga, al sac. Però no es va poder acomiadar de la seva gent amb tres punts.

 

Més de cinc anys després, l’entrenador extremeny torna al Karaiskakis. I ho fa dirigint la parcel·la futbolística d’una de les multinacionals de l’oci més importants del món. Un equip destinat a seguir aixecant títols amb el millor jugador del planeta a les seves files. Un jugador que, tot i el rendiment futbolístic discutible del conjunt, aplana el camí de les victòries i dels objectius finals. El Barça buscarà, aquest vespre, la classificació pels vuitens de final de la Lliga de Campions. Una victòria que l’elevaria a la Champions amb 12 punts de 12 possibles i que, sumada a un empat o un triomf de la Juventus davant l’Sporting de Portugal, el deixaria matemàticament classificat per a la fase eliminatòria de la màxima competició europea.

La baixa per sanció de Piqué, l’estat de febre de Mascherano i les lesions d’Aleix Vidal, Iniesta, Arda Turan, Rafinha i Dembélé obligaran l’entrenador a efectuar rotacions, començant per l’eix de la defensa, on Thomas Vermaelen suma punts per acompanyar Samuel Umtiti en la visita de l’equip blaugrana a Grècia. Faltarà per veure si Gerard Deulofeu torna a acompanyar Messi i Suárez en atac o, si pel contrari, André Gomes segueix comptant amb la confiança de Valverde per ocupar posicions ofensives.

 

L’aposta d’El Món:

Possible onze del Barça davant l'Olympiacos.

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa