Món Esport
El 77,5% dels catalans són del Barça
  • CA

El Barça és el club de futbol que representa una majoria de catalans. Així ho emfatitza el darrer baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) corresponent al primer trimestre del 2017, en el qual un 77,5% dels enquestats (1.500 catalans i catalanes) asseguren sentir simpatia pel club barcelonista, per només un 3,6% de ciutadans que simpatitzen amb l’Espanyol

Segons aquesta enquesta, basada principalment en la tendència política dels ciutadans i la valoració de partits i polítics, el segon equip amb més seguidors de Catalunya és el Reial Madrid, amb un 10,4% d’afeccionats, molts més que el segon club català més important a nivell futbolístic. L’Espanyol és el tercer, lluny del conjunt blanc i a una distància abismal del Barça, però no tant allunyat del quart i el cinquè, l’Athletic Club de Bilbao (1,4%) i l’Atlètic de Madrid (1,2%).

 

En darrer lloc, un 5,6% de catalans afirmen que la seva simpatia futbolística va més enllà d’aquests cinc clubs, sense especificar per quin altre equip se senten representats. Preguntats per una segona opció, el 61,8% considera que no té simpaties per cap altre equip, mentre que el 2,2% aposta pel Girona, l’1,8% pel Betis i l’1,4 pel Nàstic de Tarragona.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa