Món Esport
El Barça es despulla i revela problemes econòmics molt greus

El vicepresident econòmic del Futbol Club Barcelona, Eduard Romeu, ha concedit una entrevista a RAC1 en la qual ha analitzat la situació financera de l’entitat blaugrana i, com ja es podia esperar, no hi ha gaires motius per aferrar-se a l’optimisme o a l’esperança. El moment és greu i així ho ha reflectit Romeu, que si bé ha mantingut que “anem pel bon camí”, tampoc no ha negat que “encara queda molta feina per fer” i ha detallat quin és el camí per revertir el desastre econòmic.

La massa salarial, el gran problema econòmic del Barça

En aquest sentit, l’exemple que ha explicat Romeu que mostra de forma més clara la gravetat de la situació és el següent: “La massa salarial del Barça duplica la del Bayern de Munic. La nostra plantilla cobra uns 560 milions d’euros, mentre que la del Bayern està sobre els 300 i el nostre principal competidor a la Lliga, el Madrid, sobre els 400”. És a dir, els jugadors del Barça cobren en total gairebé el doble del Bayern, un equip amb una plantilla objectivament millor, i gairebé 200 milions d’euros més que el Reial Madrid, vigent campió d’Europa i de la Lliga.

L’acord amb CVC, més lluny que mai

Una de les solucions podria ser la cessió de part dels drets televisius. L’opció de cedir-los a CVC Capital Partners amb el projecte de LaLiga Impulso, a més a més, generaria marge salarial per inscriure futbolistes en aquest mercat d’estiu, però es tracta d’una molt mala alternativa, ja que està molt mal pagada tenint en compte que s’hipotequen durant molts anys els drets televisius i els beneficis que aquests comporten. Aquesta via, doncs, es contempla gairebé com un xantatge de Javier Tebas, president de la Lliga, i el Barça està fent els possibles per trobar altres opcions: “L’acord amb CVC és un mal negoci. Hi ha un moment que s’ha de dir prou i el Barça ha dit prou a Tebas”.

Ara bé, cal tenir en compte que, segons ha pogut saber Món Esport, la palanca de CVC no està descartada del tot i si no es troba cap solució alternativa, podria acabar sent l’opció escollida. Tanmateix, Romeu deixa clar que “farem el que faci falta per redirigir el club” i assenyala Tebas com a “corresponsable de la situació que travessa el Barça”. Segons el vicepresident econòmic, “CVC és un bon acord per a un club petit, no per a un de gran i internacional”.

Eduard Romeu assegura que es buscarà una rebaixa salarial

Una de les palanques que podria activar el Barça és demanar una rebaixa salarial a la plantilla. El problema, però, és que no pot obligar els jugadors a acceptar-la, així que és una opció que depèn de la voluntat dels futbolistes i recentment ja s’ha vist que és molt difícil que hi accedeixin. “Els salaris estan totalment desproporcionats. Els jugadors no han comès cap pecat, ni han enganyat ningú, però hem d’intentar negociar amb ells amb intensitat”, ha afirmat.

No s’ha d’oblidar l’herència de Josep Maria Bartomeu

Cal destacar que el Barça ha arribat a aquesta situació a causa de la junta directiva de Josep Maria Bartomeu. L’anterior president va ser qui va signar tots aquests contractes desorbitats i Romeu ha volgut que això quedés molt clar: “L’herència que hem rebut és molt greu”. Tot i això, el vicepresident econòmic tampoc no ha volgut excusar-se només en això i ha dit que “plorat es ve de casa”, així que la seva voluntat és fer tots els possibles per revertir el desastre econòmic i tornar a situar el Barça al lloc que es mereix.



Més notícies
La junta directiva del Barça, presidida per Joan Laporta | FC Barcelona
Totes les opcions que contempla el Barça per salvar l’economia del club
Notícia: Totes les opcions que contempla el Barça per salvar l’economia del club
Comparteix
Els drets televisius i BLM no són les úniques palanques que es poden activar i no s'ha de descartar cap alternativa
De Jong, Rolfö i Eric, amb la nova equipació | FC Barcelona
El Barça presenta la nova equipació i mostra les reaccions de la plantilla
Notícia: El Barça presenta la nova equipació i mostra les reaccions de la plantilla
Comparteix
Xavi ha desitjat que els doni sort "per aixecar títols"
Sergi Roberto, jugador del Barça | Europa Press
El nou contracte de Sergi Roberto que li exigirà un alt rendiment
Notícia: El nou contracte de Sergi Roberto que li exigirà un alt rendiment
Comparteix
El reusenc firmarà la setmana que ve la seva renovació amb el Barça
Robert Lewandowski, jugador del Bayern | Europa Press
L’únic pas que falta per desbloquejar l’operació de Lewandowski
Notícia: L’únic pas que falta per desbloquejar l’operació de Lewandowski
Comparteix
El Barça depèn que el Bayern i el Liverpool tanquin el fitxatge de Sadio Mané, substitut del polonès pels bavaresos

Comentaris

  1. Icona del comentari de: De moment una nit a la presó a juny 03, 2022 | 14:56
    De moment una nit a la presó juny 03, 2022 | 14:56
    Tot això gràcies, al titella del grupo godo, josep maria bartomeu. Espero que tot el mal que ha fet al Barça, el pagui
  2. Icona del comentari de: Un any de presó per l'actual Junta. Són inutils. a juny 27, 2022 | 18:31
    Un any de presó per l'actual Junta. Són inutils. juny 27, 2022 | 18:31
    També gràcies al fantasma del Joan Laporta, q encara no ha fet ni un fitxatge, però de tots els fenòmens q tenim a can Barça, no n'ha marxat ni un. Vols dir q són tant bons????

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa