Drets reitera la llibertat d’exhibir estelades a la final de la Copa del Rei

Cap autoritat policial pot impedir l’entrada de banderes estelades a l’estadi Vicente Calderón. Així ho reitera l’associació de juristes Drets, que ha enviat una nota formal a la Delegació del Govern de Madrid, a la Reial Federació Espanyola de Futbol i al Ministeri d’Interior per recordar la mesura cautelar decretada pel jutge del Contenciós-Administratiu número 11 de Madrid el 21 de maig del 2016, ara fa un any, que deixava sense efecte la prohibició imposada per l’aleshores delegada del govern estatal a Madrid, Concepción Dancausa, d’exhibir estelades a les graderies de l’estadi durant la celebració de la final de la Copa del Rei.

Aquella prohibició va generar reaccions adverses des de diverses institucions catalanes. El Barça, la Generalitat de Catalunya, les entitats civils i, fins i tot, l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, van condemnar la decisió de Dancausa i van unir forces per aconseguir una mesura cautelar que declarés que l’estelada “no és un símbol violent”.

 

Ara, Drets recorda que “l’estelada és una bandera legal, reconeguda pel Parlament, que no està en cap cas prohibida a la llei que regula la presència de símbols en esdeveniments esportius ni tampoc recollida al manual de simbologia prohibida elaborat per la Comissió Antiviolència, i recorda que exhibir l’estelada s’empara en el dret fonamental de llibertat d’expressió i de llibertat ideològica dels aficionats.”

A més, l’associació lamenta la prohibició d’entrada i exhibició d’estelades en la darrera final de la Copa del Rei de rugby. “Drets sol·licita que se cessi immediatament amb la persecució de les estelades en tots els esdeveniment esportius, donat que els cossos i forces de seguretat de l’Estat segueixen incautant-les i fins i tot expulsant els aficionats que les exhibeixen com va ser el cas de l’última final de la copa del Rei de Rugby celebrada a Valladolid”, diu el comunicat.Més notícies

Nou comentari