Món Esport
Dotze anys consecutius com a primers de grup
  • CA
Leo Messi celebra un dels seus gols contra l'Osca.
Leo Messi celebra un gol contra el Tottenham. | EFE

El Barça no entén de grups de la mort. Després que el conjunt blaugrana aconseguís segellar la classificació per als vuitens de final contra l’Inter de Milà, els d’Ernesto Valverde han comprat, a Eindhoven, el bitllet en primera classe del vol cap a la següent fase de la màxima competició internacional entre clubs. El cruel sorteig del 30 d’agost ja és història i els culers veuen en la visita del Tottenham al Camp Nou –partit corresponent a la darrera jornada de la fase de grups– un compromís per fer tots els experiments que el seu entrenador no ha volgut fer contra el PSV.

 

Al Philips Stadion, el Barça ha aconseguit la primera posició en la fase de grups per dotzè any consecutiu: els blaugrana han de mirar fins a la temporada 2006/07, quan no van poder ser més regulars que el Chelsea i van haver de conformar-se amb la segona posició, per trobar una edició de la Lliga de Campions que no van començar amb bon peu. Si bé és cert que en les últims anys els culers no estan arribant fins a les darreres eliminatòries amb continuïtat, no ho és menys que la seva superioritat fins arribar als vuitens de final ja fa temps que no la negocia.

 

TEMPORADAPRIMERSEGONTERCERQUART
2007/08BarçaLióRangersStuttgart
2008/09BarçaSportingXakhtar DonetskBasilea
2009/10BarçaInter de MilàRubin KazanDínamo Kíev
2010/11BarçaCopenhaguenRubin KazanPanathinaikos
2011/12BarçaMilanViktoria PilsenBATE Borisov
2012/13BarçaCelticBenficaSpartak
2013/14BarçaMilanAjaxCeltic
2014/15BarçaPSGAjaxAPOEL
2015/16BarçaRomaBayer LeverkusenBATE Borisov
2016/17BarçaM. CityB. MönchengladbachCeltic
2017/18BarçaJuventusSportingOlympiakos

 

El conjunt de Valverde ja pot marcar amb retolador vermell els dies 12, 13, 19 i el 20 de febrer del 2019, quan està previst l’inici de la següent fase de la màxima competició internacional entre clubs. Algun d’aquests quatre dies el Barça haurà de demostrar, com va fer primer a Wembley i al Giuseppe Meazza, però no al Philips Stadion, que torna a ser un conjunt fiable lluny del Camp Nou a Europa per jugar la tornada dels vuitens de final a Barcelona amb la màxima tranquil·litat possible.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa