El Partit Popular de Mariano Rajoy s’ha fumut la patacada més grossa mai imaginada en les eleccions al Parlament de Catalunya. Tres diputats que converteixen el PP català en un partit residual al Principat i tres escons que coincideixen amb els gols que el Barça li ha clavat al Reial Madrid aquest dissabte al migdia al Santiago Bernabéu, en la que ha estat la culminació d’una setmana aterridora per al president del govern espanyol i gratament festiva per als culers sobiranistes. El Barça ha deixat mig sentenciada la Lliga, amb nou punts de distància sobre l’Atlètic de Madrid, onze sobre el València i, atenció, 14 sobre l’etern rival i sempre principal contrincant a batre en la lluita pel títol. 14 punts que han fet molt mal a la capital de l’Estat, després d’una setmana inicialment joiosa per la consecució del Mundial de Clubs a Abu Dhabi i per les enquestes que donaven per acabat el trajecte independentista en el Parlament català.

“Es una final. Y el Madrid sabe como jugarlas”, titulava el diari Marca, invocant l’esperit de l’èpica i esperant que els guerrers vestits de blanc derrotessin el líder inqüestionable del campionat, que arribava amb un munt de baixes a un feu que, en els darrers anys, ha demostrat no ser-li gens desfavorable. En les darreres tres visites, 0-4 i 2-3 amb Luis Enrique i 0-3 avui, amb Valverde a la banqueta. Resultats que confirmen l’estat de gràcia dels blaugrana a la capital de l’Estat espanyol i que certifiquen que el Barça li ha perdut la por històrica i gairebé endèmica a un estadi de Chamartín que l’esperava amb ganes.

 

I amb un desig creixent de recordar-li la seva pertinença a Espanya. Els primers en accedir a les graderies, sobretot els que ho han fet a través del Fondo Sur del Bernabéu -els afeccionats més cridaners-, ja es dirigien a la seva localitat entonant les notes del famós “Que Viva España” de Manolo Escobar, bandera ‘rojigualda’ en mà, i dedicant la lletra als pocs culers presents a la part més alta del majestuós teatre esportiu. Un cant que s’ha repetit, i aquesta vegada de manera majoritària, quan els futbolistes blaugrana han trepitjat la gespa per efectuar els exercicis d’escalfament previs al partit de l’any.

El què no s’esperava l’afecció madridista, i encara menys després d’insultar Gerard Piqué i d’insistir-li amb menyspreu que “España es tu nación”, és que el Barça reaccionés exactament de la mateixa manera que els seus compatriotes catalans després de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola i s’aixequés per tornar a etzibar una plantofada contundent als qui pensaven que ja el tenien ensinistrat. Al club blaugrana l’han intimidat recentment prenent-li dos gols vàlids -un d’ells decisiu a València- i, aquest dissabte, l’àrbitre José María Sánchez Martínez ja s’ha encarregat d’alertar Luis Suárez i Sergio Busquets, en les dues primeres accions, que no els en deixaria passar ni una, contràriament al què ha fet amb Sergio Ramos, a qui li ha perdonat l’expulsió per un cop voluntari a la cara del davanter uruguaià del Barça. El capità del Madrid encara ha tingut el poc tacte de comparar-se amb Puigdemont i una presó que, de moment, no existeix per al president a l’exili.

 

De nou, aquest cap de setmana el Barça ha resistit com el país. S’ha espolsat la son de les orelles i ha començat a caminar, de manera imparable, cap a una victòria decisiva que deixa la guerra molt de cara per als catalans.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa