Món Esport
La directiva del Barça, disposada a rebaixar unilateralment els sous dels jugadors si no hi ha acord
  • CA

El model de gestió de Josep Maria Bartomeu és tan senzill com perillós: el seu Barça està obligat a rebre tants diners com pugui per fer front a la gran quantitat de despeses compromeses. En aquest context, quan la crisi del coronavirus ha provocat una davallada dels ingressos, la directiva blaugrana s’ha vist obligada a intentar reduir al màxim el cost esportiu, és a dir, els salaris de tots els seus treballadors i esportistes i, concretament, els de la plantilla del primer equip de futbol masculí.

La temporada passada, el president ja va haver de negociar una primera rebaixa de sou amb els membres del vestidor culer i, enguany, està obligat a tornar-ho a fer. L’evolució de la pandèmia i la situació econòmica de l’entitat que dirigeix no conviden, ni de bon tros, a l’optimisme. Segons ha avançat la Cadena SER, el Barça proposarà als futbolistes una reducció del 30% del seu sou. Ho farà en una taula de negociació en la qual fins al 22 d’octubre com a tard les diferents parts implicades intentaran arribar a un acord.

Les converses no es preveuen fàcils. D’una banda, la directiva de Bartomeu té la intenció de dur a terme la rebaixa salarial de forma unilateral si no aconsegueix pactar les condicions amb els treballadors i els esportistes. De l’altra, els futbolistes del primer equip consideren que tenen una relació laboral amb el club diferent de la de la resta d’empleats i, per tant, el seu cas ha de ser tractat a banda. Sempre segons la SER, han contractat un advocat laboralista de prestigi per defensar els seus interessos i drets. Si cal, tothom sembla disposat a arribar fins al final, és a dir, als tribunals.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: En fi a octubre 14, 2020 | 21:42
    En fi octubre 14, 2020 | 21:42
    El bartomeu és un perill públic, l'ha d'haver feta molt grossa, aquest tanoca. Potser sino hagués contractat tants executius, potser hauria ajuda't

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa