La directiva del Barça pretén que l’exercici 2020/21 es tanqui sense pèrdues

La junta aprova un pressupost amb 828 milions d’ingressos, 796 de despeses i un benefici final d'un milió

El vot de censura i la possible dimissió de Josep Maria Bartomeu i la seva directiva han estat els principals temes al voltant del qual ha girat la roda de premsa posterior a la reunió de la junta d’aquest dilluns, però no han estat els únics punts importants de l’ordre del dia. Segons ha informat Josep Vives, portaveu del Barça, ha informat que la directiva blaugrana ha aprovat el pressupost per a la temporada 2020/21, encara que aquest ha quedat “pendent de validació final per part de la pròxima Assemblea de Compromissaris quan aquesta pugui celebrar-se en compliment de les mesures sanitàries establertes”.

Els dirigents culers han aprovat un pressupost amb uns ingressos d’explotació de 828 milions d’euros i unes despeses d’explotació de 796 milions d’euros. No cal dir que ambdues xifres estan clarament condicionades per la crisi econòmica forçada pel coronavirus, en el primer cas per la davallada en la quantitat de diners que ha cobrat el Barça i en el segon per l’esforç i els exercicis d’enginyeria financera de la directiva de Bartomeu per reduir tant com sigui possible els pagaments compromesos, adequació salarial de treballadors i esportistes inclosa. “Tenint en compte les despeses financeres i els impostos, aquestes dades deixes el pressupost en un benefici final d’1 milió d’euros”, ha afegit Vives.

El Barça ha elaborat el pressupost per a l’exercici 2020/21 amb el supòsit de reobertura del Camp Nou i les instal·lacions durant el febrer del 2021, “amb una assistència del 25% de l’aforament” i amb una previsió d’incrementar-lo “fins al 50% a partir del maig del 2021”. “La junta directiva vol posar de manifest que malauradament no hi ha, avui dia, la visibilitat necessària per saber si aquest escenari serà el definitiu, però després de l’anàlisi conjunta de les diferents àrees involucrades del club, es considera que és un escenari plausible d’entre les diferents hipòtesis plantejades”, ha sentenciat.

Més informació

Nou comentari