Món Esport
Torna el motor dièsel del Barça

Quan es parla d’esportistes dièsel, tothom té algun exemple al cap. Són aquells que triguen a posar-se a to i agafar la forma, però un cop han escalfat motors ja rendeixen durant mesos en la seva màxima esplendor. Luis Suárez s’ha consolidat indiscutiblement com el gran jugador dièsel del Barça. Triga a escalfar-se, però quan es posa a to és imparable. Després d’un inici de temporada discret, Luis Suárez ja és aquí.

És difícil teoritzar sobre les característiques d’un jugador dièsel. Sovint són jugadors veterans, poc elèctrics i amb una massa muscular que costa posar a punt. El baix to físic de Suárez ha estat una polèmica recurrent en cada inici de temporada de l’equip blaugrana. El davanter uruguaià també ha estat perjudicat per arribar tard i amb la pretemporada iniciada. El futbolista va marxar de vacances tard després de jugar la Copa Amèrica amb la seva selecció i es va incorporar amb retard a la dinàmica del primer equip.

Fins fa poc més d’una setmana l’inici de temporada de Suárez havia estat molt decebedor. L’uruguaià no transmetia la sensació d’estar endollat al joc i la grada del Camp Nou va posar el focus en ell. El Pistoler sempre és un dels objectius més escollits pels afeccionats blaugrana i ha rebut una allau de crítiques pràcticament en tots els inicis de curs des que va arribar l’any 2014. Fins i tot ha rebut algun xiulet d’una grada especialment alterada després de l’abrupte final de la temprada passada.

Quatre gols en els darrers tres partits

Suárez duu ara sis gols en vuit partits. No són unes xifres extraordinàries per a un davanter de talla Mundial, el que sí que és extraordinari és que quatre d’aquests sis gols els ha marcat en els darrers tres partits i en una setmana. Un gol de davanter busca-vides a Getafe per obrir la llauna, un doblet contra l’Inter per remuntar el partit -un d’ells un golàs- i una diana contra el Sevilla per obrir el marcador amb una xilena majestuosa.

Suárez no ha viatjat amb la seva selecció pels compromisos internacionals de la finestra FIFA i tindrà uns dies més per seguir posant-se a to. Després d’un inici molt complicat, quatre gols en una setmana i el motor dièsel de Luis Suárez torna a estar a punt i passat de revolucions.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa