Ja fa deu anys d’aquesta imatge

El 10 de gener de 2011 Messi, Xavi i Iniesta van compartir podi a la Pilota d'Or

Als més nostàlgics se’ls escaparà una llagrimeta, els qui eren joves aleshores s’adonaran que s’estan fent grans i els més pessimistes (o realistes) constataran que mai més tornarem a veure un Barça com aquell. Sigui com sigui, avui, 10 de gener, fa ja deu anys que Messi, Xavi i Iniesta van ocupar els tres primers llocs de la Pilota d’Or de la FIFA.

El premi es va entregar durant la temporada 2010-2011, però el reconeixement era més aviat pel que havien fet la temporada (o any natural) anterior. El Barça havia guanyat la Lliga, la segona consecutiva, i es va quedar a les portes de la final de la Champions després de la fatídica semifinal contra l’Inter de Milà. A més a més, Iniesta i Xavi, amb la selecció espanyola, van guanyar l’únic Mundial que ha guanyat la Roja fins al moment. Per tot això, els tres van compartir mèrit i guardó i fins i tot hi ha qui diu que el manxec o el català haurien d’haver passat per davant de l’argentí.

Curiosament, tot plegat ha coincidit amb el dia que Sergio Busquets s’ha convertit en el quart jugador del Barça que supera els 600 partits i això ha recordat que els altres tres que ho han aconseguit són, ni més ni menys, Xavi, Messi i Iniesta. En un moment en el qual els culers demanen al club que es retrobi, mirar enrere a aquell 2010 tan exitós pot ser una bona fórmula per fer-ho.

Més informació

Nou comentari