Món Esport
Denis Suárez marxa cedit a l’Arsenal
  • CA
Denis Suárez, amb la samarreta de l’Arsenal. | Arsenal FC

Es confirmen les informacions que, durant aquest dimarts, han ocupat els principals espais dels mitjans de comunicació esportius catalans: Denis Suárez marxa del Barça. El conjunt blaugrana anuncia la cessió fins a final de temporada del migcampista gallec a l’Arsenal, però no especifica ni les quantitats de l’operació ni de la futura opció de compra no obligatòria que es guarda el club anglès.

 

 

Semblava que la possible arribada de Denis a l’Arsenal s’havia encallat, però el Barça i el conjunt gunner han reactivat les negociacions pel futbolista de 25 anys després que aquest hagi acceptat la pretensió blaugrana de renovar-lo fins al 2021. Així, el club català no haurà de malvendre’l el pròxim estiu (acabava contracte el 30 de juny del 2020) en cas que no triomfi a Londres. El marge de negociació a un any vista hagués estat massa estret.

 

El més normal és que Denis Suárez no torni a vestir la samarreta del Barça i, per tant, s’acomiadi del Camp Nou amb un total de 71 partits disputats (3.202 minuts), durant els quals ha marcat vuit gols i ha guanyat cinc títols. La seva transcendència en l’equip ha anat de més a menys: Luis Enrique va confiar-hi força en el darrer any de la seva etapa al conjunt culer i Ernesto Valverde encara el va tenir en compte durant la seva primera temporada, però no ha passat el mateix en la segona. Els números parlen per si mateixos.

 

TemporadaPartits jugatsMinuts disputatsGols
2016/17361.8003
2017/18271.1423
2018/1982602

 

Denis Suárez no s’ha pogut fer un lloc en un mig del camp blaugrana molt poblat: Sergio Busquets, Rakitic, Arthur, Arturo Vidal, Coutinho –quan ha jugat més endarrerit–, Rafinha –mentre no va estar lesionat– i Aleñá, fins i tot quan encara tenia fitxa del filial, li han passat per davant. El futur, amb el creixement d’Oriol Busquets i Riqui Puig, el fitxatge de De Jong i la possible incorporació de Rabiot encara s’endevinava més negre per als seus interessos. Tots els futbolistes volen i necessiten continuïtat; els camins del Barça i de Denis se separen. Caldrà veure si la ruptura és definitiva o no.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa