Denis es gradua i el Barça ja és a les semifinals (5-2)

El Barça ja és a les semifinals de la Copa (5-2). Denis Suárez ha obert la llauna i ell mateix l’ha tancat, certificant l’avenç del Barça a la següent ronda de la competició del KO. Els blaugranes han administrat l’avantatge amb intel·ligència i mai han patit per l’eliminatòria tot i l’esma i l’esperit de la Reial.

Els d’Eusebio, un dels homes que ara com ara té més números (potser el que més) per ser el substitut de Luis Enrique, han tornat a plantejar un partit valent, atrevit, vistós. Immaculat un cop més Eusebio, tot i que la superioritat blaugrana mai li ha donat cap opció al seu equip.

Denis Suárez, que encadena dos partits consecutius marcant (a Ipurúa i contra els txuri-urdin), ha estat l’encarregat de tornar a obrir la llaunaUmtiti ha recuperat una pilota al perfil esquerre de la zona de tres quarts (fent falta a Xabi Prieto). La bola s’ha mogut en diagonal i, gràcies a un toc subtil de Suárez (Luis) ha quedat morta als peus de l’altre Suárez (Denis).

El gallec, d’enhorabona per la classificació (la del Barça i la del Celta), ha encanonat Rulli, creuant el cuir i evitant que el porter dels donostiarres pogués fer quelcom. A la primera arribada amb perill, al minut 17, el Barça ha tancat l’eliminatòria.

El partit ha estat tranquil. Sempre de la mà dels homes de Luis Enrique. Han accelerat quan han vist perill per destarotar qualsevol reacció dels de Sant Sebastià. Vela, al minut 54, ha estat a punt d’empatar el partit. Ha enfocat la porteria blaugrana des de la frontal de la petita però Jasper Cillessen ha tret una mà miraculosa.

Ha ensumat perill el Barça i aprofitant el refús de Cillessen, Neymar ha cavalcat fins a l’interior de l’àrea contrària per forçar un penal. Messi, al 55′, ha fet oblidar l’ensurt. El mateix ha passat al minut 62. Juanmi ha superat Cillessen per fer el 2-1 i inquietar l’afició blaugrana.

Un minut després, Suárez ha definit davant Gero Rulli per apaivagar la il·lusió dels txuri-urdin. Mai ha patit el Barça per l’eliminatòria, tampoc amb el 3-2, anotat per William José. El Barça ha fet una gestió perfecta del resultat i les emocions, assegurant-se la presència al sorteig de demà, tot i l’absència de Gratacós.

Arda Turan, aprofitant una assistència d’Aleix Vidal i el mateix Denis, a passada de Messi, han tancat el marcador (5-2). Com ja va fer a Ipurúa, Messi l’ha abraçat amb entusiasme. Si Messi parla amb gestos, aquestes dues abraçades, són inequívoques: Denis, ets dels nostres.