Alba i Suárez feliciten a Dembélé pel seu gol al Leganés | TONI ALBIR / EFE

A falta de Leo Messi a l’onze inicial, deixin pas a Ousmane Dembélé. El francès ja fa temps que està demostrant que els seus problemes extraesportius són passats i que, quan es parli d’ell, vol que sigui pel futbol que té a les botes. Ho ha demostrat contra el Leganés, on s’ha vestit de líder ofensiu d’un Barça que, durant pràcticament una hora, no ha trobat a faltar Messi gràcies, en bona mesura, al francès. L’extrem s’ha posat el pes ofensiu a l’esquena en un partit complicat per l’entramat defensiu del Leganés, que no ha posat facilitats amb una defensa de cinc blindada per un doble pivot. No li ha importat en absolut a Dembélé despreocupat com pocs pel que fan els altres: el francès ha completat el millor partit des que és jugador del Barça. 

 

El francès ha capgirat radicalment la seva situació al club en part per la gestió que n’ha fet Valverde, que l’ha cuidat i animat quan més ho necessitava. Quan tothom demanava castigar-lo, ell li ha exigit rendiment sobre la gespa. I el francès ha respost. En el seu partit número 50 al Barça, Dembélé ha exhibit la seva millor versió, estirant l’equip amb arrencades potents on ha demostrat una velocitat endimoniada i una tècnica sorprenent. No hi havia qui l’aturés. El francès ha batut el seu rècord de driblings com a blaugrana, 11 (el seu anterior millor registre eren 8). Ha tornat boja la defensa dels madrilenys, que només l’han aconseguit aturar per acumulació d’efectius. 

 

Dembélé ha avançat al Barça amb un gol que hauria pogut firmar Messi: primer s’ha desfet de diversos rivals i després d’una paret amb Alba, ha definit de primeres amb l’esquerra. La pilota ha entrat, subtil, després de tocar al pal esquerre de la porteria de Cuéllar. Però el recital no s’ha acabat aquí. Dembélé ha seguit aixecant el Camp Nou, que ha entonat la sintonia de la Marsellesa amb el seu nom, amb nombroses accions d’una gran bellesa. A poc a poc, s’ha sentit envoltat d’una confiança necessària en un jove de la seva edat i que vol exhibir-se en la seva màxima expressió. Amb el seu gol (el 13è aquest curs) ha superat el seu millor registre golejador com a professional, els 12 gols que va marcar al Rennes

 

Lluny del que pugui semblar, però, Dembélé no ha estat ni molt menys egoista, ja que ha donat un autèntic recital d’assistències. Dues d’elles, dos gols cantats que Coutinho, força erràtic, no ha sabut aprofitar. La festa podia haver estat completa amb una passada de gol, però el destí i el futbol no li han deixat marxar amb bones sensacions. Superada l’hora de partit, al minut 69, Dembélé ha patit una topada amb un rival on ha doblegat malament el turmell i el genoll de la seva cama esquerra. Un problema que ha fet saltar les alarmes al Camp Nou, que ha lamentat que el francès hagués de marxar abans d’hora als vestidors per una lesió inoportuna. La pitjor notícia pel francès, penalitzat en el que havia de ser el seu dia més dolç al Barça. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa