Món Esport
Debut polititzat al Metropolitano (20:45h)
  • CA

El primer partit del Barça al nou estadi de l’Atlètic de Madrid no serà gens agradable. La rebuda, que tindrà poc a veure amb el futbol, ha quedat marcada per la tensió política entre Catalunya i Espanya, no només instigada pels governs espanyol i català sinó també incrementada per la informació i el processament d’aquesta per part d’alguns ciutadans. Al Wanda Metropolitano, el Barça hi arribarà davant un ambient fortament hostil. L’afició de l’Atlètic de Madrid ha estat cridada a manifestar-se per la unitat d’Espanya i contra l’independentisme, tot i els intents de calmar els ànims per part dels directius matalassers i del mateix entrenador, Diego Pablo Simeone.

“Espero que sigui un partit de futbol i no una manifestació política”, va dir el president blanc-i-vermell, Enrique Cerezo. “Els aficionats són conscients que una cosa és la política i l’altra, el futbol”, va exposar Simeone, provant de disminuir uns graus el percentatge de tibantor. Però la pressió al Barça i als seus futbolistes serà la màxima, molta més de l’habitual en un enfontament futbolístic d’aquestes característiques amb jugadors com Lionel Messi o Andrés Iniesta sobre la gespa. Aquest dissabte, un dels onze professionals blaugrana tindrà un protagonisme predominant: Gerard Piqué. El central català està acostumat als xiulets i conviu amb l’animadversió dels camps de l’Estat des del 2015, però les darreres manifestacions faran que aquest vespre el ‘3’ sigui el centre de les mirades.

Futbolísticament, el partit té un alt component d’atracció. Més enllà de ser el debut del Barça al nou estadi de l’Atlètic, serà el primer partit d’exigència màxima per a l’equip d’Ernesto Valverde a la Lliga, després d’aconseguir unes meritòries set victòries consecutives davant el Betis, l’Alabès, l’Espanyol, el Getafe, l’Eibar, el Girona i el Las Palmas. I ho serà coincidint amb la tornada de l’aturada pels partits internacionals on diversos jugadors, sobretot Messi, han viscut una tensió permanent per aconseguir la classificació de la seva selecció per al Mundial de Rússia del proper estiu. L’argentí ha patit un desgast considerable, tant físic com psicològic, i l’Atlètic no és precisament el millor rival per desconnectar.

 

L’aposta d’El Món:

Possible onze del Barça al Wanda Metropolitano.

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa