Món Esport
Dard de Koeman a Riqui Puig: “Hi ha jugadors que no fan prou als entrenaments”
  • CA

Ronald Koeman diu les coses com les pensa. Agradin o no agradin. A l’entrenador del Barça no li agrada esquivar preguntes o respondre-les amb frases tòpiques. Aquest divendres, el tècnic holandès ha estat preguntat per la delicada situació de Riqui Puig, que no està tenint massa protagonisme aquesta temporada. El dard que li ha enviat no ha deixat indiferent ningú.

“A mi m’agrada la gent que treballa cada dia per millorar. Hi ha altres coses a part de la qualitat individual. Si jugues en una posició on hi ha molta competència, has de treballar molt als entrenaments per canviar l’opinió de l’entrenador. I si no passa, és que potser no estàs fent tot el que cal”, ha reflexionat.

Les declaracions de Koeman prèvies al Barça-València

El rival: “El València és un equip fort i competitiu. Haurem d’estar bé per crear ocasions. L’equip està fent un bon futbol en atac, però crec que encara podem millorar. També haurem d’estar més afinats de cara a porteria i sentenciar el partit quan tinguem l’oportunitat”.

4-2-3-1 o 4-3-3?: “Avui en dia es parla molt de sistemes, però la llibertat de cada jugador sobre el camp també és important. Gràcies a això, crec que nosaltres som més perillosos. Jo soc partidari d’omplir el mig del camp amb jugadors que puguin atacar. No hem d’obsessionar-nos amb això, els migcampistes poden anar canviant de posició. En això sí que estem millorant”.

Un vestidor unit: “L’ambient sempre ha estat bo malgrat els partits que hem perdut. L’altre dia, contra la Reial, vam jugar bé i vam poder pressionar. Ens agradaria jugar sempre com a la primera part, però això també dependrà del rival”.

Mals records de València: “L’etapa a València no és el meu millor record com a entrenador. Segurament, em vaig equivocar en algunes decisions. És un lloc complicat on falta tranquil·litat per poder treballar. Els últims 15 anys han viscut molts canvis. Com a mínim, vam poder guanyar un títol, la Copa del Rei”.

Araujo, extraordinari contra la Reial: “És un jugador que, malgrat la seva joventut, és físicament molt fort i ràpid. Té molt de caràcter. Mana i entrena bé cada dia. Ha de millorar certes coses, com per exemple la circulació de la pilota o les passades verticals, però té un gran futur i ja té un rol important. M’ha dit que vol millorar, i això és molt important”.

Dest acumula molts minuts: “Ens agrada tenir dos jugadors per posició i en l’assumpte del lateral és més limitat perquè en Sergi Roberto està lesionat. Sabem que Mingueza hi pot jugar en cas que els metges ens recomanin que Dest descansi. No arriscarem amb cap jugador que estigui cansat”.

Més crítiques al calendari: “És una bogeria. Hem de veure com resolem aquesta temporada amb tants partits. M’agrada anar dia a dia, però també hem de pensar com fer les coses durant els viatges”.

Bon rendiment de De Jong: “Estem intentant que tingui més pes en atac. Que tingui més llibertat. Jo crec, però, que la seva millora es deu al fet que està agafant responsabilitats. Encara ho ha de fer més”.

Els pocs minuts de Riqui Puig: “A mi m’agrada la gent que treballa cada dia per millorar. Hi ha altres coses a part de la qualitat individual. Si jugues en una posició on hi ha molta competència, has de treballar molt als entrenaments per canviar l’opinió de l’entrenador. I si no passa, és que potser no estàs fent tot el que cal”.

Compta amb Coutinho: “A mi m’agrada molt. Té qualitat en atac i hi ha coses que ha après a Anglaterra i Alemanya. Ha tingut unes molèsties i ara li toca treballar”.

Pjanic s’ho ha de guanyar: “Si vam fer entrar Aleñá abans que Pjanic, és perquè el segon és un jugador esquerrà. Pjanic, com tots, ha d’esperar la seva oportunitat. Té molta competència i només poden jugar onze jugadors. Ha de demostrar que és útil”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa