“I l’Andrés que mai la fot, avui l’ha fotut a l’escaire”, va dir Pep Guardiola després del gol d’Iniesta a Stamford Bridge. El barcelonisme compta amb els dits d’una mà els gols d’èxtasi, d’histèria col·lectiva: Kaiserslautern, Wembley, Stamford Bridge i aquest dimecres, el de Sergi Roberto, al minut 95. 

Luis Enrique, després del gol del jugador de Reus, va dir que sempre fa broma amb Sergi Roberto: “et vas deixar el gol quan vas pujar de juvenil. I avui l’ha fet ell”. De la frase de Guardiola (“I l’Andrés que mai la fot, avui l’ha fotut a l’escaire”) a la de Luis Enrique ( “et vas deixar el gol quan vas pujar de juvenil. I avui l’ha fet ell”) han passat vuit anys, dos triplets i tres Champions. 

 

Els dos últims gols orgàsmics del Barça han sortit del planter: Iniesta i Roberto. Tots dos migcampistes, tots dos amb dificultats per golejar i tots dos amb ADN Barça. La història ha posat al camí de la pedrera nits històriques que els culers recordaran anys i panys. 

 

El gol d’Iniesta va ser el joc dels disbarats: Alves va centrar bé per primer cop en tot el partit. Eto’o, el davanter centre de l’equip, estava d’extrem. Essien, el jugador més expeditiu del planeta, va impactar malament la pilota: dos centímetres a la dreta, aquella bola encara correria per Canning Town. El cuir va caure a Messi, que inexplicablement, va dubtar. La va donar amb la dreta, una passada atrafedaga que va arribar a Iniesta botant com un conill. “I l’Andrés que mai la fot, avui l’ha fotut a l’escaire”. 

 

Tot i que la plàstica és diferent, el gol de Roberto recorda en part al gol d’Iniesta a Stamford Bridge. El Barça penja una pilota a l’olla contra pronòstic. En mig de la pinya de jugadors catalans i francesos, apareix un alemany vestit de color taronja. Neymar decideix retallar en comptes de posar-la. Piqué, l’home més alt de l’equip, no arriba a impactar la bola. En el seu intent per rematar, frena la cursa de Messi i deixa via lliure a Roberto, que en principi havia de quedar-se a la frontal de l’àrea, i en canvi apareix per desviar la bola i entrar en la història per la porta gran: “Sergi, et vas deixar el gol a juvenils”. Nou comentari