Món Esport
Cucurella: de descartat per Valverde a botxí del Madrid
  • CA
Cucurella i Oliveira feliciten a Enrich, autor d'un dels gols contra el Madrid
Cucurella i Oliveira feliciten a Enrich, autor d’un dels gols contra el Madrid | JAVIER EXTEZARRETA / EFE

Diuen que en els partits importants i en els escenaris complicats és on els futbolistes demostren la seva capacitat real. Marc Cucurella, els representants del qual van aconsellar-lo marxar del Barça durant un any en veure les poques oportunitats que li servia un Ernesto Valverde amb certa devoció per Juan Miranda, va demostrar, aquest dissabte contra el Reial Madrid, que està més que preparat per ser el relleu natural i generacional de Jordi Alba quan al de l’Hospitalet se li comencin a esgotar les piles.

 

Ja no és només el fet que el lateral esquerre participés i posés la seva firma en els tres gols que els bascos van endossar als madrilenys. Les sensacions que va deixar el d’Alella també van ser extraordinàries. José Luis Mendilibar el va tornar a col·locar en l’extrem esquerre i ell va estar a l’altura de les expectatives i les (ahir poques) exigències del Reial Madrid. Amb menys responsabilitats defensives, tot i que va recuperar cinc pilotes, Cucurella va poder lluir bona part de les seves virtuts: va fer dues assistències de gol, va crear set ocasions i va fer un total de 117 passades bones (un 81,3% d’encert). Odriozola va anar de bòlit per frenar-lo –de fet, les estadístiques palesen que no ho va aconseguir– i el seu atreviment va catapultar l’Eibar cap a la primera victòria de la seva història contra el conjunt blanc.

 

Fins a l’onzena jornada de la Lliga Santander, Cucurella només havia estat titular en un compromís, però l’expulsió de De Blasis contra l’Alabès va capgirar com un mitjó la seva situació. L’Eibar va remuntar aquell mateix partit gràcies a la seva clarividència ofensiva i Mendilibar ho està sabent valorar. Així, tot i tenir un inici de temporada complicat, el lateral esquerre propietat del Barça ja ha jugat 332 minuts –dividits en tres partits com a titular i quatre com a suplent– amb l’equip al qual està cedit.

 

En la carrera d’un esportista, prendre bones decisions és tan important com els aspectes tècnics, tàctics i de comportament que es tinguin. Casos com els de Fernando Alonso o Pau Gasol, dos personatges que podrien haver estat molt més exitosos del que han acabat sent, ho demostren amb claredat. Després de fer part de la pretemporada amb el Barça, Cucurella va decidir escoltar les veus que li recomanaven marxar del Camp Nou a la recerca de minuts que li permetessin exhibir la seva qualitat. El temps li ha acabat donant la raó: els primers mesos van ser complicats, però, ara, el lateral esquerre comença a fer-se a respectar en un equip de la Primera Divisió espanyola i, per què no dir-ho, ja s’està guanyant un lloc en la plantilla del primer equip blaugrana de cara a la temporada 2019/20. Ell ja ha demostrat que premia la confiança amb un gran rendiment.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa