El Barça es menja el Madrid i necessita una victòria al Palau per guanyar l’ACB (75-89)

El Barça ha fet el més difícil. El conjunt dirigit per Sarunas Jasikevicius no s’ha vist afectat pel factor pista en contra i ha guanyat el primer partit de les finals del play-off de l’ACB contra el Reial Madrid al WiZink Center (75-89). El partit ha estat igualat fins a l’inici del tercer quart. Cory Higgins s’ha vestit de Michael Jordan, el seu padrí, per trencar el duel amb un parcial incontestable.

El Madrid no havia anat per darrere del marcador en cap partit del play-off de Lliga fins avui. Fent valdre aquesta seguretat a casa, els blancs han començat el duel amb la batuta a la mà. Walter Tavares ha estat fonamental, amb set punts, per col·locar un parcial de quinze punts a favor dels merengues al final del primer període. L’entrada de Pau Gasol també ha estat important per mantenir el Barça amb vida.

Els de Pablo Laso han anat gestionant aquest avantatge favorable durant tot el segon període. En alguns moments han fet alguna temptativa de prendre una distància considerable al marcador, però Kyle Kuric des de la línia de tres s’ha encarregat de retallar punts cada vegada que ha estat necessari. Els de Saras han acabat el primer temps amb tres punts de desavantatge, a causa, sobretot, d’un desencert preocupant des de la línia del tir lliure.

A la represa el Madrid ha intentat fer el mateix que als dos primers quarts. Tot ha seguit igual durant un parell de minuts, fins que ha entrat en joc el factor Cory Higgins. L’escolta americà, fillol de la llegenda Michael Jordan, ha seguit el camí del seu padrí i ha trencat el partit ell solet. Amb catorze punts en deu minuts ha estat absolutament imparable pels blancs. A més a més, Nikola Mirotic també ha entrat en joc per anotar, durant tot el tercer quart, un total de 29 punts. Tota una gesta contra un equipàs com el Madrid. A més a més, els de Saras també han ofert un autèntic recital defensiu.

Els de Laso han entrat al darrer període amb opcions de remuntar, però dotze punts de distància són una muntanya molt difícil d’escalar. En comptes de buscar l’èpica, alguns jugadors del Madrid han començat a abaixar els braços i el Barça s’ho ha pres amb calma. La contundència de Brandon Davies ha intimidat l’equip local i l’esforç defensiu de jugadors com Adam Hanga o Àlex Abrines també ha estat importantíssim. Finalment, els culers també han guanyat el quart període per quatre punts.

Higgins ha acabat el partit amb 26 punts d’anotació i valoració, el seu rècord a l’ACB. Pau Gasol continua imparable i ha aconseguit un 16 de valoració molt important pels culers. També han contribuït a la victòria blaugrana amb registres molt interessants Davies, Mirotic i Calathes. Per part merengue només se salva Tavares, amb 16 punts d’anotació i 26 de valoració.

El Barça ha guanyat la seva desena Champions | FC Barcelona
Espectacular victòria del Barça per aconseguir la desena Champions (36-23)
Notícia: Espectacular victòria del Barça per aconseguir la desena Champions (36-23)