Món Esport
El Barça sotmet el nou Madrid en el debut de la Lliga (0-4)
  • CA

No hi ha color. O sí, sí que n’hi ha un: el blaugrana. Per molt que Florentino Pérez hagi fet una gran inversió per entrar al món del futbol femení, el nou Reial Madrid, antic Tacón, no ha pogut fer res per impedir la victòria del Barça (0-4), un equip que està molt més treballat i que demostra que l’aposta per a aquest esport des de fa anys té els seus fruits. La golejada ha estat fins i tot humiliant, ja que a la segona meitat les culers han fet palès que, de moment, les merengues no són rival per a elles.

Amb les idees clares

Les jugadores entrenades per Lluís Cortés han imposat el seu domini sobre el terreny de joc des de l’inici del partit. Possessions llargues, ocasions clares, gols que no arriben de miracle… fins que al minut 18 Patri Guijarro ha pogut obrir la llauna amb un xut des de la frontal de l’àrea. Les blaugrana no s’han relaxat després de la diana i han mantingut la mateixa pressió, però deu minuts més tard hi ha hagut un canvi de situació. 

Asllani ha aconseguit batre Sandra Paños en una jugada curiosa i confusa. El gol semblava perfectament legal i, de fet, l’àrbitre l’ha donat en primera instància. Tanmateix, l’assistent de la banda ha assenyalat alguna infracció, la qual no ha quedat clara si era referida a una falta sobre la portera culer o a un fora de joc. A partir d’aquesta jugada, el Madrid ha espantat el Barça durant uns cinc minuts, però les blaugrana han recuperat el domini de seguida i han estat a punt de tornar a marcar.

La sentència

La portera Misa, gran heroïna de les blanques durant tota la primera meitat, ha comès un error imperdonable quan feia pocs minuts que havia començat la segona part. Després d’una mala passada de Hansen, la portera s’ha fet un embolic i s’ha acabat introduint la pilota a la seva pròpia porteria en la jugada que ha suposat el 0-2.

Si una cosa tenen les de Lluís Cortés, és que després d’un gol sempre en volen un altre i normalment l’aconsegueixen. Aquest ha estat el cas també en aquest partit, ja que, poca estona després de l’errada de Misa, Lieke Mertens ha aprofitat una bona centrada per ampliar distàncies amb una gran rematada. Per si això no fos suficient, Alèxia Putellas ha acabat d’enfonsar el Madrid amb un gol a les acaballes de l’enfrontament després, novament, d’una bona acció individual de Graham Hansen.

No és un clàssic

Malgrat la rivalitat històrica entre els dos clubs, el Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid, cada esport i cada categoria és diferent i les mateixes jugadores del Barça han demanat que no se n’hi digui clàssic. Prefereixen que aquesta consideració es mantingui per a l’Atlètic de Madrid, que, també històricament, és el conjunt que més vegades s’ha disputat el títol amb les blaugrana, sobretot durant els darrers anys.

Tot i això, els colors i els escuts pesen i les de Lluís Cortés no s’han pres el duel com un partit normal. Això també ha fet que aquesta victòria sigui especialment important, ja que la injecció de moral que suposa batre el nou Reial Madrid en el primer partit de la competició i amb golejada inclosa, és un factor que pot ser determinant de cara a l’inici de temporada.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa