El Lió recorda al Barça qui mana a Europa (4-1)

La il·lusió del Barça ha viscut un punt i seguit a Bucarest, on el Lió li ha recordat qui mana a Europa (4-1). No és un punt i final, perquè tot just és la primera final continental d’un Barça que vol seguir impulsant una secció que vol seguir creixent. Les franceses s’han convertit en el primer conjunt que alça quatre cops seguits el títol continental (sumen sis trofeus en total) després d’un partit on han necessitat només 45 minuts per aniquil·lar l’equip de Lluís Cortès. El resultat al descans (4-0) ha mort qualsevol esperança de l’equip blaugrana, que s’ha vist superat per un rival molt superior.

La gran final ha arrencat amb una matinera ocasió de Duggan, però ràpidament ha quedat com un miratge aïllat. Marozsán, en un contraatac ràpid de les franceses, ha obert la llauna ben aviat. El Barça ha intentat refer-se amb la pilota, però el Lió ha fet més gran la ferida responent amb tres gols, tots tres obra de la Pilota d’Or Ada Hegerberg. El primer, després de rematar una centrada per la banda dreta. El segon, culminant una centrada per l’esquerra. El tercer, altre cop per la dreta, després d’una passada de Bronze. Tres dianes que ratifiquen el guardó rebut.

Quatre arribades i quatre gols per un Lió letal, infal·lible cada cop que s’ha apropat a l’àrea blaugrana. Sense temps per digerir les quatre bufetades, i anímicament molt tocades, el Barça ha intentat escurçar distàncies mitjançant Alèxia Putellas, que ha rematat de cap massa alt un córner. Amb el 4-0 al marcador, la segona part ha tingut ben poca història pel que al resultat respecta. Malgrat tot, el Barça ha volgut marxar de Bucarest amb l’orgull intacte i ha arribat a protagonitzar diverses bones arribades. La més perillosa, de Vicky Losada, una rematada picada que ha estat a punt de sorprendre la portera rival. El Barça no s’ha rendit i ha insistit fins al final, quan ha trobat premi al seu esforç amb una rematada d’Oshoala, que ha anotat el gol de l’honor. El primer gol del conjunt blaugrana en una final de la Champions. La plata, també és història.