La maquinària blaugrana torna a funcionar a tot drap (68-110)

El retorn del Barça al capdavant de la classificació de l’Eurolliga no ha estat cosa de sort. Els blaugrana van passar per una etapa complicada ara fa unes setmanes i van encadenar una sèrie de partits generant dubtes. Tot i això, el conjunt de Sarunas Jasikevicius és un equip molt poderós i no s’ha deixat endur per la mala dinàmica. Després de recuperar el lideratge a Europa, els culers han fet un dels partits més complets i exuberants a la Lliga ACB amb una victòria aclaparadora a Donosti contra el GBC (68-110).

Els dos primers quarts del Barça han estat caracteritzats per l’eficàcia des de la línia de tres. En els vint minuts inicials, els blaugrana han fet uns registres gairebé perfectes i han anotat dotze dels catorze triples que han intentat. Això ha suposat un avantatge de 26 punts. Kuric, Davies i Sergi Martínez han estat els qui han liderat aquest gran arrencament de partit per part dels de Saras.

Al tercer quart s’ha mantingut la mateixa dinàmica i el partit ha quedat vist per sentència. Gràcies a uns grans Davies i Mirotic, que tot just tornen de lesió, els blaugrana han dominat amb claredat per entrar al darrer període amb 42 punts d’avantatge. Una autèntica salvatjada. De fet, aquesta diferència ha estat la que ha acabat quedant al marcador al final de l’enfrontament, ja que a l’últim quart el Barça ha aixecat el peu de l’accelerador.

Els blaugrana continuen segons a l’ACB. Han de lamentar les tres derrotes que els mantenen relativament lluny del Reial Madrid, el líder, que només ha perdut un partit. A l’horitzó més immediat els espera una setmana molt exigent: partits europeus contra el Zenit i l’Olympiacos i cita local contra l’UCAM Múrcia.