La final de la Supercopa ha estat un autèntic homenatge del Barça al futbol. Davant la Reial Societat, un rival més que digne però que no ha pogut fer absolutament res amb la superioritat de qualitat i talent blaugrana, les de Lluís Cortés han demostrat com es juga un partit a la perfecció (1-10). Cap jugadora ha estat desencertada, totes elles han rendit al 100%, però destaca especialment el pòquer de gols de Marta Torrejón. El Barça aixeca el segon títol -el primer va ser la Copa Catalunya- d’una temporada en la qual tot sembla indicar que també guanyarà la Lliga i el gran repte serà a la Champions, mentre que el seu domini estatal és probable que les porti a vèncer la Copa.

Abans de la rivalitat, la fraternitat. El partit ha començat amb una primera jugada “de silenci”, amb la pilota aturada als peus d’una jugadora de la Reial, per reivindicar, d’una vegada per totes, un conveni digne pel futbol femení. Després d’això, monòleg blaugrana. És pràcticament impossible sortir més endollades i amb més desequilibri que com ho han fet les futbolistes del Barça. Ofensives contínues els primers minuts, que s’han vist recompensades amb dos bons gols, que han caigut pel seu mateix pes. El primer, de Marta Torrejón, el segon, d’Alèxia Putellas, i abans del 10′, 2-0. Final encaminada de bon començament.

La piconadora blaugrana ha donat una petita treva al rival després d’aquesta sortida tan fulgurant. Malauradament, un dels motius principals de l’aturada del joc ofensiu ha estat una doble lesió. Leila, del Barça, ha hagut de ser substituïda per Crnogercevic, i Bárbara Latorre, txuri-urdin, per Eizaguirre. Quan ja duien mitja hora de joc, les de Lluís Cortés han aixecat l’armistici i han iniciat una carnisseria. En els quinze minuts posteriors, les culers han marcat quatre gols consecutius, obra de Torrejón, Oshoala, Hansen i Putellas, en aquest ordre. Val a dir, que molts dels gols de la primera meitat també s’han pogut donar per la manca de contundència defensiva de la Reial, però el domini blaugrana ha estat indiscutible.

Qui cregui que el Barça afluixaria després del descans està completament equivocat. Envejosa dels doblets de les seves companyes, Oshoala ha iniciat una carrera increïble per la banda esquerra per marcar un autèntic golàs, el seu segon. Torrejón ha decidit participar d’aquesta competició peculiar i n’ha fet un més, el vuitè, que ha suposat el seu hat-trick. Les de Lluís Cortés han aixecat el peu de l’accelerador un segon i la Reial ha aprofitat el moment per aconseguir el gol de l’honor, obra de Manu. La diana txuri-urdin ha estat poc més que un miratge, perquè pocs minuts després Candela Andújar ha marcat el seu primer gol com a blaugrana i Marta Torrejón ha culminat el festival amb un pòquer. Dues cireretes a un pastís deliciós.