Món Esport
El Barça es queda a les portes de la glòria i l’Efes guanya la seva primera Eurolliga (81-86)
  • CA

No se’ls pot demanar més. El Barça de Sarunas Jasikevicius ha jugat una gran final europea contra l’Anadolu Efes, en la qual els turcs s’han acabat imposant gràcies a l’enorme talent de Micic i Larkin (81-86). Cory Higgins i Brandon Davies han fet tot el que han pogut per intentar dur els blaugranes a la victòria, però s’han quedat a les portes. El Barça ha fet un inici de partit molt seriós, però l’Efes ha reaccionat a temps. L’últim període ha estat d’infart. Una vegada més, com ja és habitual en els últims duels, els de Saras han trobat a faltar el seu jugador més important, Nikola Mirotic.

El Barça ha sortit a per la final des del primer segon. La predisposició sobre el parquet ha estat excel·lent. La defensa blaugrana ha estat la clau, però qui ha centrat totes les mirades ha estat Brandon Davies. L’aler-pivot nord-americà ha dominat la faceta ofensiva, amb deu punts al primer quart, però és que han estat cistelles molt importants per a l’equip, ja que han vingut de rebots ofensius i de recuperacions que ell mateix ha protagonitzat. Quan ha fet dues faltes i ha marxat a la banqueta, Kuric li ha pres el relleu, amb un parell de cistelles que han començat a obrir una escletxa al marcador.

Al seogn quart, el Barça ha arribat a posar-se fins a deu punts per sobre. Tanmateix, l’Efes ha despertat i els de Saras s’han començat a posar nerviosos. Això ha fet que el duel tornés a la igualada. Els blaugranes s’han quedat encallats als 29 punts i això ha estat mortal. Els turcs han començat a anotar i a anotar. Han agafat un avantatge de set punts i han donat la volta al marcador completament. Un triple de Kuric ha permès que el Barça marxés al descans a quatre, però amb una mala dinàmica, comparat amb el que s’ha vist al primer quart.

A la tornada de vestidors, s’ha mantingut la mateixa tònica del segon període. A més a més, Vasilije Micic, MVP de l’Eurolliga, ha començat a entonar-se i els blaugranes han patit de valent. Han aparegut desavantatges de més de deu punts molt preocupants per als blaugranes i Shane Larkin també ha entrat al partit. L’únic que ha mantingut viu l’equip català ha estat Cory Higgins. L’heroi de les semifinals ha anotat triples inversemblants. Mirotic ha tingut un parell de bons minuts i el Barça ha pogut entrar al darrer quart a set punts.

Els deu minuts finals han iniciat amb els blaugranes disposats a remuntar i un parcial de 4-0 ha somrigut als de Saras. Han començat a aparèixer els nervis a l’equip turc i Pau Gasol ho ha certificat amb un tap espectacular que ha estat importantíssim en l’aspecte emocional. A partir d’aquí, Davies i Higgins s’han carregat l’equip a l’esquena i han iniciat el lideratge que ha dut el Barça a l’empat. El duel s’ha posat a punt de taquicàrdia. El gran problema per als blaugranes ha estat que davant tenien Micic i Larkin. No han fallat en els moments importants i han aconseguit tornar a sumar un avantatge de cinc punts. El Barça ho ha intentat, però Micic ha aparegut una vegada i una altra per mantenir aquesta diferència. L’Efes ha aixecat la primera Eurolliga de la seva història.



Més notícies
El Barça és campió de Copa | FC Barcelona
Triplet històric del Barça (4-2)
Notícia: Triplet històric del Barça (4-2)
Comparteix
El conjunt blaugrana aconsegueix la seva vuitena Copa després de derrotar per 4-2 el Llevant
Egan Bernal celebra la victòria | Europa Press
Egan Bernal guanya el Giro d’Itàlia
Notícia: Egan Bernal guanya el Giro d’Itàlia
Comparteix
No hi ha hagut sorpreses en l'última etapa

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Horaci a maig 31, 2021 | 11:12
    Horaci maig 31, 2021 | 11:12
    Han fet una bona campanya aquest any. Però per guanyar finals els falta aquella mínima astúcia llatina que un entrenador nòrdic sembla que no acaba de tenir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa