Xavi retorna l’eufòria al barcelonisme amb una nit màgica al Bernabéu (0-4)

Ni en la ment més optimista del guionista més barcelonista existia el partit que ha fet el Barça de Xavi Hernández al Santiago Bernabéu. Si encara quedava algú que tingués algun dubte de l’enorme millora de l’equip blaugrana des de l’arribada del tècnic egarenc, ara ja no es pot qüestionar. El Futbol Club Barcelona ha tornat a viure una nit màgica a l’estadi del Reial Madrid, en un duel on els culers han estat tan superiors als blancs que no hi ha hagut cap opció per pensar en res que no fos una pallissa blaugrana. I així ha estat (0-4). L’actuació de la plantilla del Barça ha estat superba en tots els sentits, però Pierre-Emerick Aubameyang, amb dos golassos i una assistència amb l’esperó, ha estat el nom individual més destacat.

El Barça ha imposat la seva llei després de deu minuts de bogeria

Xavi ha apostat per l’onze de gala, com no podia ser d’una altra manera, amb el canvi de Ronald Araujo per Dani Alves al lateral dret, per aturar les ofensives de Vinícius Jr., Eric Garcia de central i Ousmane Dembélé a l’extrem dret. Això ha provocat la solidesa defensiva que buscava l’entrenador culer, destacant el gran treball de Gerard Piqué i el mateix Eric, que s’ha doctorat al Bernabéu. Tot i això, els primers deu minuts han estat força disputats i hi ha hagut un domini altern. Marc-André Ter Stegen ha estat fonamental per aturar un xut perillós de Fede Valverde, mentre que Aubameyang ha fallat un gol cantat després d’una gran assistència de Ferran Torres.

A partir d’aquí, però, el Barça ha aconseguit calmar el duel i ha fet el que millor sap fer. Rememorant els grans moments de Pep Guardiola o Johan Cruyff a la banqueta, Xavi ha assolit que els seus jugadors dominessin la possessió i a partir d’aquí ha arribat la festa. Dembélé, que a la primera part ha estat un punyal per la banda dreta i ha destrossat Nacho Fernández, ha generat la primera diana del duel. Després de superar el lateral madrileny per velocitat i qualitat, ha centrat la pilota a l’àrea i Aubameyang ha aparegut com un coet per rematar de cap i batre Courtois, que havia estat providencial amb dues aturades anteriors.

El Madrid no ha estat capaç de reaccionar al gol d’Aubameyang i s’ha tancat a la seva àrea. Sense Karim Benzema al terreny de joc, els blancs no tenien cap altre argument ofensiu que els contraatacs de Vinícius. Però el davanter brasiler, més enllà de fingir un penal amb una piscina lamentable, no ha fet res de res. El Barça, per la seva banda, continuava anant a totes i, novament després d’una gran centrada de Dembélé, aquesta des del córner, Araujo s’ha elevat per sobre de tothom per marcar el segon. D’aquesta manera, els culers han marxat al descans amb un avantatge de dos gols i una superioritat inqüestionable.

Una segona part de pura eufòria barcelonista

Carlo Ancelotti ha canviat el sistema al descans i ha fet entrar Eduardo Camavinga i el català Mariano Díaz. Aquesta modificació, però, no li ha sortit gens bé. A la primera jugada de la represa, Ferran ha rebut una pilota al contraatac i s’ha plantat sol davant de Courtois. Tanmateix, el seu xut ha marxat fregant el pal. A la següent acció, ja no ha perdonat. En una nova ofensiva fulgurant, Aubameyang ha donat una gran assistència d’esperó a l’extrem valencià i ha rematat al primer cop a l’escaire.

Els primers minuts de la represa han continuat sent un festival culer. Ningú no aturava els jugadors de Xavi Hernández i al minut 51 Aubameyang ha fet el quart. El davanter gabonès ha rebut una pilota a l’interior de l’àrea i ha superat Courtois amb una vaselina espectacular. En primer lloc, el gol ha estat invalidat per fora de joc, però el VAR ha rectificat correctament. El Barça ha tingut ocasions a cabassos per marcar el cinquè, la preuada maneta, però no ha arribat. Amb el pas del temps, els culers han afluixat una mica, però en defensa han estat sòlids per evitar que el Madrid retallés distàncies.

A la recta final, Xavi ha donat minuts a jugadors com Alves, Gavi o Nico, perquè, a la seva manera, també formessin part d’aquesta festa al Bernabéu. Un dels altres que ha entrat, Memphis Depay, ha estat a punt de completar la manera amb un xut que ha aturat Courtois a la perfecció. En qualsevol cas, el pòquer de gols del Barça ha estat sensacional i ja es pot dir, sense cap mena de dubte, que l’equip culer torna a ser a l’elit del futbol mundial.