Món Esport
El cost de l’Espai Barça augmenta fins als 1.250 milions d’euros
  • CA

Jordi Moix ha aprofitat la roda de premsa en què ha anunciat que el Barça ha tancat l’exercici econòmic 2019/20 amb unes pèrdues de 97 milions d’euros per “fer una explicació de l’estatus en què es troba actualment l’Espai Barça i del pla de finançament per afrontar la construcció del projecte”. Segons ha avançat el vicepresident econòmic i patrimonial del club blaugrana, el cost del projecte ha augmentat de 600 a 725 milions i, tenint en compte el model de finançament, podria arribar a costar a l’entitat culer un total de 1.250 milions d’euros.

L’augment de la despesa per tirar endavant l’Espai Barça es deu, a banda d’algunes modificacions com per exemple que el Palau Blaugrana tingui 15.000 localitats, a un acord amb Goldman Sachs pel qual el grup d’inversió avançaria els 815 milions (725 més 90 en interessos) necessaris i, a partir del 2025 –quan el projecte hauria d’estar acabat– i durant els següents 25 anys, el Barça li pagaria 50 milions d’euros anuals. El club té previst ingressar 150 milions per temporada gràcies al nou estadi i, per tant, destinar una tercera part d’aquesta quantitat a aquesta empresa financera. “El 2014 es preveia que un nou estadi generaria 50 milions extres. Ara calculem que seran uns 150 i que podrem destinar-ne 100 a l’activitat ordinària de l’entitat i a la millora de la seva competitivitat”, ha declarat Moix.

“Si un any, pel motiu que fos, no arribéssim a aquests 50 milions mínims, el club no n’hauria de posar. El risc el corre la financera. Aquesta innovadora operació econòmica es manté vigent malgrat els efectes de la pandèmia, s’adapta a les exigències del club, respecta les línies vermelles marcades al referèndum i permet finançar l’Espai Barça amb la venda d’una part dels drets de cobrament dels ingressos incrementals futurs que generarà el projecte quan estigui acabat”, ha afegit el vicepresident econòmic i patrimonial, que també ha destacat que “entenc els dubtes de la gent, i més tenint en compte que es plantegi un projecte així en plena pandèmia, però hem de pensar que aquesta situació no durarà per sempre i que cal accelerar l’Espai Barça”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa