Món Esport
El coronavirus podria provocar una davallada dels preus dels futbolistes

El coronavirus ha situat en escac el negoci del futbol modern. Amb l’activitat esportiva completament aturada, els clubs d’arreu del món estan deixant d’ingressar molts diners, sobretot aquells els comptes dels quals depenen incondicionalment dels ingressos que obtenen, entre d’altres, pels drets televisions. Segons un nou informe elaborat pel laboratori CIES, el valor total de traspassos dels futbolistes disminuirà un 28% de cara al mercat de fitxatges d’estiu si les competicions no es reprenen.

Sempre segons la investigació de CIES Football, que s’ha basat en paràmetres com l’edat, la durada dels contractes, la trajectòria professional i el rendiment recent, el valor de mercat dels futbolistes de les cinc grans lligues d’Europa –espanyola, italiana, anglesa, francesa i alemanya– passaria de 32,7 bilions d’euros a 23,4. La recerca posa l’exemple de Pogba, el preu del qual es rebaixaria considerablement i estaria valorat en 35 milions d’euros, 30 de menys de diferència respecte a l’inici de la crisi derivada de la propagació de la Covid-19.

L’estudi, que es pot llegir a través d’aquest enllaç, també indica quins serien els equips més afectats en aquest aspecte. L’Olympique de Marsella seria el club que lideraria una llista en què el Barça seria divuitè i l’Espanyol vintè amb uns registres de -31,3% i -30,9%, respectivament. El conjunt espanyol els jugadors del qual perdrien més valor seria el Betis, amb un 33% menys.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa