Semblaven incompatibles, però poden fer bona parella

Sergi Roberto i Semedo són els dos teòrics laterals drets del Barça, però Setién ha trobat una manera de fer-los jugar junts

Sergi Roberto sempre ha dit que ell no és lateral. Teòricament prefereix jugar d’interior, però si se’l recordarà per alguna cosa, aquesta serà la seva àmplia polivalència. Tot i això, quan Luis Enrique el va provar a la banda dreta ara fa ja un lustre, el de Reus va convèncer i Valverde i Setién l’han continuat utilitzant a la posició que va deixar orfe Dani Alves. 

Nélson Semedo va arribar al Barça l’estiu del 2017 i ha demostrat ser un jugador molt intermitent. És capaç del millor, de fer partits on tot el joc passa per ell i els laterals rivals tenen grans problemes per aturar-lo. Ara bé, tampoc no és gens estrany que, en algunes ocasions, es completin els 90 minuts i ningú no se n’hagi ni adonat que el portuguès era sobre el terreny de joc.

Les últimes tres jornades, Quique Setién ha donat més responsabilitat i obligacions a Semedo i ha situat Sergi Roberto en altres posicions del seu sistema, confiant en el portuguès. El de la Masia ha demostrat que pot rendir d’allò més bé a l’interior, però també a l’eix de la defensa, com ha passat amb el Valladolid. En el partit al José Zorrilla Semedo també ha respost, i les seves internades per la banda han estat una de les claus de la victòria del Barça i el bon joc dels blaugrana a la primera meitat.

Així, Setién està trobant una fórmula per esprémer el millor Semedo i poder utilitzar la polivalència de Roberto en altres posicions del camp per cobrir les baixes i lesions dels blaugrana. A més, això també permetria alliberar una posició a la plantilla culer i poder buscar un lateral dret de molt nivell, que pogués fer la competència al portuguès, mentre el de Reus va rotant per tot el camp.

La polivalència de Sergi Roberto està permetent a Setién sorprendre els rivals amb els sistemes tàctics. El rombe de Vila-real va descol·locar per complet l’equip de Calleja i el mateix efecte ha aconseguit a Pucela, sempre gràcies als canvis de posició del de Reus. Les armes que tindrà el Barça per guanyar la Champions, un cop la Lliga sembla poc més que una quimera, són ben poques, així que Setién ha d’aprofitar aquests ajustaments per treure profit d’un equip que continua molt ensopit.

Més informació

Nou comentari