Món Esport
Perdre així és una mica menys dolorós
  • CA

El Barça ha dit pràcticament adéu a la Lliga després d’empatar a Balaídos a falta de set jornades pel final de la competició. Si el Madrid guanya el seu partit contra l’Espanyol, els blancs agafaran dos punts d’avantatge respecte els culers amb el gol average particular a favor, així que encara es podrien permetre empatar un partit i endur-se el trofeu. Tot i això, Setién ha plantejat un partit diferent, amb Ansu Fati i Riqui Puig com a grans novetats, i l’equip ha funcionat malgrat el resultat.

Durant tot el duel, però especialment en la primera part, el Barça ha demostrat ser capaç de divertir els seus aficionats. Ha mostrat una imatge diferent, atrevida i ofensiva, i ha generat molt perill. Les conduccions per les bandes de Fati i Semedo han estat molt importants per crear ocasions de gol i Riqui com a interior ha connectat amb Messi amb molta freqüència i encert. Quan l’equip rutlla, es nota i l’argentí ha sorprès tothom amb una d’aquelles genialitats que feia un cert temps que no oferia i ha asstit Suárez amb una centrada deliciosa quan tothom esperava un xut de falta. L’uruguaià també ha estat molt encertat de cara a porteria i ha fet un doblet que, malauradament, no ha estat suficient.

Pot ser només fruit de la casualitat, però quan han marxat jugadors com Ansu Fati o Riqui Puig, i n’han entrat d’altres que venien sent molt assenyalats, com Griezmann, el Barça s’ha enfonsat i ha deixat escapar els dos punts. De fet, el davanter francès ha quedat completament retratat en l’acció del gol de Iago Aspas que ha suposat l’empat, ja que ha vist com la pilota li passava pel costat del peu, sense fer ni l’esforç de treure la cama per impedir el xut.

Setién no ha trobat encara cap fórmula màgica per fer funcionar el seu equip. Un Barça que funciona no empata contra el Celta i menys encara tenint en compte la diferència de qualitat individual dels dos conjunts. Ara bé, quan el tècnic càntabre ha apostat per joventut, atreviment, Masia, estil, possessió, atac… l’equip ha rendit d’una altra forma i, encara que aquest resultat hagi estat un dels més injustos de la temporada i s’hagi perdut mitja Lliga, com a mínim ens hem divertit. El futur del Barça s’hauria d’encaminar cap a aquesta direcció si el que es vol és recuperar aquella manera de guanyar amb la qual es va tocar el cel.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa