Món Esport
Griezmann torna a fer el ximple… i això són bones notícies
  • CA

A poc a poc, els culers comencen a recuperar l’esperança amb Griezmann, perduda des de fa temps. Des que el francès va dir prou en una entrevista amb Jorge Valdano, es va notar una mena de canvi de xip. Sembla que lentament s’està començant a aïllar de tot el sorrol que l’envolta, tant a ell com a la seva relació amb Messi, i ha recuperat la confiança.

El punt d’inflexió sobre el terreny de joc es podria situar en el darrer partit de Champions, a Kíev, quan va necessitar pocs minuts per marcar un gol, i al Camp Nou contra l’Osasuna el francès ha recuperat el somriure.

No és només una qüestió de joc i números

Des que Griezmann va arribar el Barça, hi ha hagut una sèrie de coses que no ha deixat de fer bé. La seva capacitat de desmarcar-se sempre ha estat molt destacada, així com el seu esforç defensiu. De fet, el seu joc sense pilota ha estat des millors de l’equip. Malgrat tot, amb això no n’hi ha prou. Els últims mesos vèiem un Petit Príncep moix, apagat, amb molt poca confiança de cara a porteria que es traduïa en un encert que no era digne d’un futbolista de la seva categoria.

Però contra l’Osasuna no hem vist res de tot això. Des de la prèvia del partit, on ha piulat una emoticona d’una pilota de futbol, ha tingut el gol entre cella i cella. En una de les primeres pilotes que ha tocat, ha regalat una assistència meravellosa a Coutinho que el brasiler no ha pogut aprofitar. Posteriorment, ha tingut dues oportunitats molt clares de gol, les quals no han entrat, no per falta d’encert o per un error seu, sinó perquè eren accions d’una gran complexitat, les quals ha resolt de la millor forma possible.

Un gol de vitrina

La bèstia s’ha acabat de despertar quan ha aconseguit marcar. En una jugada combinativa preciosa entre Messi i Alba, Griezmann ha engaltat un refús a la frontal de l’àrea i, de volea, ha marcat un gol que deu ser dels més espectaculars de la seva carrera. En la celebració, fent ximpleries com a ell li agrada, ha quedat demostrat que la diana venia acompanyada d’un canvi d’actitud.

Més detalls

Tot plegat s’ha continuat confirmant a la segona meitat. Seu és mig gol de Coutinho, ja que el francès ha recuperat la pilota i ha assistit en la jugada que ha acabat amb la diana del brasiler. I cal destacar també una acció a les acaballes del partit. Quan pràcticament no quedava cap minut i el duel ja estava decidit, ha iniciat una cursa extenuant per la banda dreta amb la intenció de buscar el cinquè gol. I una cosa més: en el gol anul·lat a Dembélé, el seu somriure en la celebració amb el seu compatriota ha estat dels més sincers que se li recorden des que és a can Barça. Finalment, paga la pena destacar que ha jugat a l’extrem dret, res a veure amb la seva posició preferida de davanter centre, confirmant així que el factor mental juga un paper més esencial en el seu cas que allò tàctic.

Les seves paraules

Quan ha acabat el partit, no ha pogut ocultar (ni tampoc ho ha volgut) la seva alegria als micròfons de Barça TV. Ha explicat que la celebració del seu gol estava dedicada a la seva filla i ha presentat candidatura al títol de campions: “La Lliga és molt llarga i volem ser campions”. Respecte al seu gol, ha fet broma i ha assegurat que “un xut com aquest, o va dins o va a la graderia”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa