La verticalitat promesa

Setién ha complert amb allò que va dir a la roda de premsa prèvia al partit

Estàvem acostumats a avorrir-nos veient el Barça. Des de l’inici de temporada amb Valverde i, sobretot, des que Quique Setién va agafar l’equip, els blaugrana estaven molt lluny del joc que havia enamorat culers i seguidors del futbol arreu del món. El tècnic càntabre va fer autocrítica a la roda de premsa prèvia a l’enfrontament contra el Nàpols. Va avisar. Va dir que havia treballat amb el seu equip i que volia ser vertical. A més, també va dir que volia divertir l’afició. I ha complert.

Abans del primer gol dels catalans, el Barça no ha tocat la pilota. Quan un cruyffista veu una cosa així, s’espanta. De fet, el Nàpols tenia el 80% de la possessió. Però la idea de Setién ja era aquesta i és probable que l’equip no estigui actualment per gran cosa més. Aprofitar la gran potència ofensiva de Messi i companyia per a buscar espais i batre la porteria d’Ospina. I així ha estat. La casualitat ha volgut que Lenglet marqués a la sortida d’un córner, però, després, cada atac blaugrana ha estat un autèntic maldecap per a la defensa italiana fins als tres gols.

Un cop ja han aconseguit tres gols, no hi havia cap necessitat d’arriscar. A la segona meitat, el Barça no ha estat vertical, però és que el mateix Setién ja va dir que la clau era llegir les situacions del partit i això han fet. Quan el Nàpols ha fet alguna temptativa de posar setge a la porteria de Ter Stegen, els culers han calmat el partit i han controlat la possessió. I així han passat els minuts fins al final del partit. A la segona meitat no ha passat res, ens hem tornat a avorrir. Però amb el resultat a favor i això ja és molt amb aquest equip. El Barça de Setién ja és a la final a vuit de Lisboa.

Més informació

Nou comentari