Un dels elements que va destacar dels primers partits del Barça de Koeman va ser la seva solidesa defensiva. L’equip arribava amb molta potència a l’àrea rival i era bàsic que els centrals, els pivots i els laterals estiguessin atents per cobrir les ofensives dels contrincants. De fet, ho continua sent, perquè el 4-2-3-1 no ha canviat i continua sent un sistema que deixa molts espais lliures al contraatac. Ara, però, aquesta solidesa defensiva s’està veient afectada durant les darreres jornades.

El partit de Lliga contra el Betis al Camp Nou ha estat un clar exemple. Els blaugrana han dominat el duel de forma clara tant a la primera com a la segona meitat, però les desconnexions defensives han permès, justament, que els andalusos es connectessin al partit. A la primera meitat, després de perdonar l’imperdonable, els bètics han empatat al temps afegit i els culers han marxat al descans amb un marcador injust. El gol ha arribat després d’una errada en cadena de Sergi Roberto, Piqué i Lenglet a l’hora de refusar una centrada de Tello.

A la segona part, l’entrada de Messi ha capgirat el to del partit i el Barça ha confirmat el domini i el control que havia demostrat durant els primers 45 minuts. La seva no-assistència a Griezmann, el seu gol de penal i l’expulsió de Mandi semblaven indicar que el partit estava sentenciat a favor dels blaugrana però, novament, errors defensius han permès que el Betis pogués somiar amb l’empat. Loren ha retallat distàncies després que Sergi Roberto fos clarament superat per Àlex Moreno i que ningú fos capaç de tallar la seva centrada per al davanter. Si bé Messi ha acabat de tancar el partit poca estona després, els bètics han comptat amb més oportunitats posteriorment.

És un cas molt similar al del partit de Champions del dimecres 4 de novembre contra enal Dimo de Kíev, el qual va començar amb un domini aclaparador del Barça, el qual es va perdre per no saber ser contundent a les àrees. En atac, és una crítica recorrent a aquest equip, però en defensa és una novetat que cal que torni a capgirar-se immediatament per als interessos dels culers, que han rebut, en Lliga, vuit gols en set partits.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: José Luis a novembre 07, 2020 | 19:07
    José Luis novembre 07, 2020 | 19:07
    En els dols gols del Betis observeu la possició de Piqué en el començament de les jugades. Sempre fora del lloc i reculant. S'ha cregut lo de defensa amb ànima de davanter centre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa