Món Esport
El futbol et torna el que li dones
  • CA

“El futbol et torna el que li dones”. Aquest lema va ser el que va reivindicar el Barça de Guardiola després de guanyar la Lliga i la Champions la temporada 2010-2011, un curs més tard d’haver caigut dolorosament a les semifinals de la Lliga de Campions. Aquell conjunt ho donava tot al futbol i aquell conjunt, que encara va rebre menys del que mereixia, va tenir les seves recompenses. Ara, nou anys més tard, aquest esport ha tornat a fer justícia i ha castigat amb severitat un Barça que ja fa moltes temporades que no és capaç d’oferir res al futbol. Totalment merescut.

Es pot assenyalar Quique Setién, Ernesto Valverde, les vaques sagrades que ja moltes temporades que tenen un poder fora del camp que no saben aplicar al terreny de joc… però el problema real és de projecte. El Barça, com a club, fa molts anys que navega a la deriva i, si les desfetes de Roma i Anfield no havien servit com a avís, a Lisboa n’ha arribat una més. La més greu de totes. Una d’imperdonable (per si les altres no ho eren). Un equip que perd la Lliga contra un Reial Madrid mediocre, que no és capaç de passar dels quarts de final a la Copa i que arriba a la fase final de la Champions de casualitat, és lògic que caigui contra un Bayern de Munic ben construït.

Tampoc no se salven els jugadors. Que una cosa és criticar la directiva i el projecte, que també, però l’altra és exculpar els qui han estat al camp i han deixat que la seva dignitat es veiés completament atropellada pel rival. Per molt que el partit es vegi perdut, per molt que no hi hagi marge per a la remuntada, abaixar els braços d’aquesta forma és molt greu. Perquè no és el mateix un 2-4 que un 2-8. I l’equip tècnic, igual. Perquè hi ha d’haver capacitat de reacció. En fi, un desastre col·lectiu que hauria d’obrir un debat profund. Hauria.

I ara, què?

Aquesta és una de les preguntes que més es repetiran aquests dies. Ho cremem tot? Fem fora Setién? Fem algun fitxatge milionari? La resposta és realment incerta, però si aquesta directiva no ha fet res després de les anteriors desfetes a la Champions, aquesta podria anar en una direcció similar. El problema podria ser, per exemple, que Leo Messi deixés el club, o alguna cosa similar. Perquè després del que s’ha viscut a Lisboa podria passar qualsevol cosa. El futbol et torna el que li dones i si no li dones res, reps el que ha rebut el Barça contra el Bayern.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa