Món Esport
Conte: “Iniesta és un geni”
  • CA

Antonio Conte té ganes de guanyar el Barça, de classificar-se pels quarts de final de la Lliga de Campions i de sotmetre l’equip d’Ernesto Valverde amb el mateix plantejament que en el partit d’anada. Però en la roda de premsa prèvia, l’italià ha tingut temps de desfer-se en elogis i de confessar una gran admiració per un futbolista blaugrana, un dels homes que encara resten penjant d’un fil per al partit de demà: Andrés Iniesta. Per a Conte, el capità del Barça “és un geni del futbol” i el compara amb un altre mite d’aquest esport i un jugador que va tenir sota les seves ordres a la Juventus: Andrea Pirlo. “Parlem de genis. No sé si demà podrà jugar, però aquest tipus de partit ha d’enfrontar els millors jugadors”, ha expressat.

Preguntat per una certa similitud amb Eden Hazard, el futbolista més desequilibrant del Chelsea (s’assemblen com un ou i una castanya), el tècnic de Lecce ho té claríssim. No tenen comparació. En primer lloc, per les característiques futbolístiques, perquè “parlem de dos jugadors diferents. Hazard és més un número 10 i Iniesta és més un migcampista pensador. Sempre està al centre del joc del Barça”; i en segon lloc, per les carreres professionals d’ambdós cracks: “Són jugadors diferents amb carreres diferents. Iniesta ho ha guanyat tot i Hazard ha de començar a guanyar trofeus importants.”

 

Pel què fa el plantejament del partit, Antonio Conte no ho dubta. S’ha de repetir el mateix partit de l’anada, sense cometre errors: “Hem de fer un partit perfecte. A l’anada ho vam aconseguir, però vam cometre un error i el vam pagar. El resultat final li dona un avantatge al Barça, però coneixem bé la seva filosofia i voldran fer gols i guanyar. Sense la pilota haurem de patir i defensar molt bé. Però amb la pilota sabem quina és la millor manera per anar endavant i aconseguir el gol.”

Willian, mateixa filosofia

 

L’autor del gol del Chelsea en l’anada i un dels futbolistes més perillosos del conjunt londinenc ha mantingut el mateix discurs del seu entrenador. Les idees, les tenen clares i ben estudiades. Per a Willian Borges, “hem de venir aquí a fer la mateixa feina que vam fer a Stamford Bridge. Sabem que el Barça té més possessió i la vol tenir per jugar, però hem de ser perfectes amb i sense pilota”.

 

El brasiler també ha volgut elogiar un jugador del Barça, concretament el millor futbolista de la història. Segons el davanter internacional, Lionel Messi és l’home més important i se l’ha de vigilar: “Coneixem la qualitat de Messi i del Barça. Evidentment hem de tenir els ulls posats en Messi, perquè pot fer el que vulgui dins el camp. Ens hem de preparar per estar pendents d’ell, però també de tot l’equip del Barça.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa