La condemna de “la millor Lliga del món”

El Barça, el Reial Madrid i l'Atlètic han caigut abans de les semifinals de la Champions per primera vegada des del 2007

Ja fa anys que el lema de “la millor Lliga del món”, referint-se a la competició domèstica de l’Estat espanyol, es troba en hores baixes. Malgrat que el Reial Madrid hagi guanyat moltes Champions durant les darreres temporades, ho han fet sense desplegar un joc especialment convincent, de la mateixa manera que el Barça no és capaç d’aixecar una orelluda des del 2015. 

Amb el final de cicle del conjunt blaugrana després de la desfeta de Lisboa contra el Bayern de Munic i amb la confirmació que l’idil·li de Zidane amb la màxima competició europea no es devia a res més que a la seva “flor”, també cau el mite de “la millor Lliga del món”. Queden molt lluny els anys en els quals la rivalitat entre uns joves Leo Messi i Cristiano Ronaldo des de Barcelona i Madrid era l’enveja del futbol global i, després d’unes quantes temporades de viure de les restes, aquest estrany agost del 2020 han caigut les caretes.

Les dades són clares. Cal remuntar-se fins al 2007 per trobar un any en el qual ni Barça, ni Madrid es troben entre els semifinalistes de la Champions. Tampoc no hi és l’Atlètic. Més enllà d’això, quan es veu el nivell de la Lliga durant els partits de competició regular i es compara amb el del Liverpool i el Manchester City a Anglaterra, per exemple, ja queda palès que l’època d’or del futbol estatal ha acabat. Se’n podrà obrir una de nova? Probablement. Però per fer-ho, caldrà assumir que els anys de “la millor Lliga del món” han acabat i fer foc nou per tornar a començar.

Més informació

Nou comentari