Món Esport
L’auditoria del BarçaGate exculpa la directiva però constata disfuncions i irregularitats
  • CA

L’auditoria del BarçaGate elaborada per PricewaterhouseCoopers, els resultats de la qual han arribat aquest dilluns a les oficines del Camp Nou, exculpen Josep Maria Bartomeu i la seva junta. Així ho ha assegurat, si més no, el portaveu del club blaugrana, Josep Vives, en la compareixença davant els mitjans de comunicació posterior a la reunió ordinària de la junta directiva. La investigació duta a terme durant els darrers mesos ha arribat a la conclusió que “en la contractació d’I3 Ventures per part del Barça de diversos serveis relatius al monitoratge i anàlisi de xarxes no es va encarregar cap campanya difamatòria envers ningú”.

“No hi ha indicis que des de l’equip directiu es donessin indicacions corresponents a la generació o creació de continguts des dels perfils identificats i/o que tinguessin relació amb els jugadors del club o amb ningú vinculat al Club –actualment o en el passat– i/o el seu entorn”, exposa el document elaborat per PwC, que també especifica que “no va existir cap conducta corrupta” i que, per tant, “cap directiu va obtenir benefici econòmic directe derivat dels contractes, del servei i/o pagaments realitzats pels proveïdors objecte d’anàlisi”, quelcom que desmenteix que algú vagi posar “la mà a la caixa”, tal com va afirmar l’exvicepresident institucional Emili Rousaud.

A més, l’auditoria també conclou que “el valor dels serveis objecte del projecte contractat estaven dins d’un rang de preu de mercat”, en aquest cas “comprès entre els 850.000 i els 1.300.000 euros”. “La temporada 2017/18 es van firmar sis contractes per un import total anual de 1.107.500 euros, i en les següents dues temporades, es van firmar cinc contractes per temporada, per un import total de 947.700 euros”, explica la recerca, que no obstant això sí que admet irregularitats i denuncia que en el context de la formalització i renovació dels contractes amb I3 Ventures “no es van complir els protocols d’aprovació interns del club” gràcies a la fracturació dels encàrrecs, cosa que va permetre que el nivell d’autoritzacions internes fos menor.

Per últim, Josep Vives ha sentenciat que “els treballs realitzats per les empreses proveïdores són incomplets d’acord amb l’encàrrec i els serveis contractats” i que, en conseqüència, el Barça “reclamarà que es completin els treballs abonats i pendents de realitzar”. D’aquesta forma, i després de quatre mesos d’investigació amb accés il·limitat a tota la informació referent al cas, PricewaterhouseCoopers ha exculpat Bartomeu i els seus companys de junta, encara que també ha evidenciat disfuncions i irregularitats.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa