Món Esport
Comença la recollida de firmes més peculiar per determinar els candidats a les eleccions del Barça
  • CA

Comença el període de recollida de signatures per convertir formalment les precandidatures a les eleccions del Barça en candidatures. Aquest dimecres, els aspirants a la presidència del club blaugrana s’han desplaçat al Camp Nou per recollir les butlletes de signatures que repartiran entre diversos punts del territori català amb l’objectiu de superar el tall de 2.257 avals i poder continuar en la cursa electoral que finalitzarà el 24 de gener del 2021.

No serà fàcil, ni de bon tros, per als precandidats. En un context de pandèmia, amb totes les restriccions de mobilitat imposades per les autoritats i durant les festes nadalenques serà molt complicat per a tothom aconseguir els suports necessaris. Tots els aspirants a la zona noble del Camp Nou han confessat que són conscients de la dificultat de la qüestió i, malgrat que s’han mostrat optimistes, el més normal és que la llista de nou candidats a guanyar els comicis es vegi considerablement reduïda el pròxim 11 de gener, quan finalitza el procés de recollida de firmes.

Joan Laporta i Víctor Font són els precandidats que més butlletes han demanat al Barça: 60.000 i 42.000, respectivament. Els segueixen Agustí Benedito (35.000), Xavi Vilajoana (30.000), Jordi Farré (30.000), Emili Rousaud (25.000) i Toni Freixa (25.000). Lluís Fernández Alà ha estat el més conservador (15.000), mentre que Pere Riera, que s’acaba de quedar sense companys de campanya ni equip de comunicació, ha piulat que “no he rebut cap notificació per recollir les butlletes perquè els socis ens donin la seva signatura”, però no està previst que en requereixi més de 10.000.

El 12 de gener és la pròxima data marcada amb retolador vermell en el calendari electoral del Barça. Aquell dia començarà una validació de signatures que s’allargarà fins al 14 i que es preveu conflictiva tenint en compte les peculiaritats de les circumstàncies. L’endemà es donarà el tret de sortida a una campanya electoral d’una setmana (15-22 de gener). El dia 23 se celebrarà la tradicional jornada de reflexió abans de les eleccions, programades per al 24.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa