Món Esport
El Barça podria retrobar-se aviat amb Ernesto Valverde

La temporada del primer equip masculí del Futbol Club Barcelona que arrencarà a mitjans de juliol amb la posada en escena de la majoria de la plantilla a la Ciutat Esportiva Joan Gamper comença a omplir-se d’al·licients. Les eleccions per a la presidència de l’Athletic Club podrien acabar provocant que el nou entrenador dels blanc-i-vermells sigui ni més ni menys que l’extècnic blaugrana Ernesto Valverde. I això significaria que aquest tornaria al Camp Nou tres temporades després.

Així ho han confirmat dos dels tres candidats a liderar el club basc a partir d’aquest estiu. És a dir, si o bé Jon Uriarte o bé Ricardo Barkala guanyen els comicis, ja han promès que el Txingurri tornarà a les banquetes de San Mamés. El primer ha emès una nota de premsa en la qual ha expressat, entre altres coses, que “és una grandíssima notícia poder anunciar que comptem amb la confiança d’Ernesto Valverde, l’entrenador més exitós de l’Athletic Club dels darrers 25 anys”.

L’Athletic comptarà o bé amb Valverde o bé amb Bielsa

Per la seva banda, la candidatura de Barkala ha publicat un vídeo amb imatges del tècnic extremeny. Si bé aquest en un principi comptava amb Mauricio Pochettino, la situació enrevassada de l’argentí al Paris Saint-Germain ho ha acabat impossibilitzant. Finalment, hi ha un altre candidat a presidir l’Athletic. Es tracta d’Iñaki Arechabaleta. En aquest cas, aquest va de la mà amb un altre extècnic de l’Athletic Club i de molt renom: Marcelo Bielsa.

Bielsa va ser el gran artífex d’un dels Athletics més icònics de l’època contemporània. Va dirigir els bascos les temporades 2011/2012 i 2012/2013. En la primera en qüestió va assolir ni més ni menys que el subcampionat de la UEFA Europa League i de la Copa del Rei. A més, va conseguir que l’equip deixés el seu tipus de joc tradicional per jugar-ne a un més aviat vistós i amb el qual cuidava molt més la pilota.

En canvi, Valverde ha dirigit l’equip en dues etapes: entre la temporada 2003/2004 i la 2004/2005, que va esdevenir el seu debut al futbol d’elit després d’haver-se iniciat al filial del mateix, i entre els anys 2013 i 2017. Aquesta darrera etapa va ser molt important, ja que els lleons van aconseguir diverses classificacions per a Europa, un nou subcampionat de Copa del Rei i la consecució de la Supercopa, contra el Barça, l’estiu de 2015.

La trajectòria de Valverde al Barça, de més a menys

De fet, aquesta etapa en qüestió va cridar l’atenció de la junta directiva de Josep Maria Bartomeu, que es va decantar pel Txingurri com a successor de Luis Enrique a la banqueta del Barça. Valverde va adquirir les regnes de l’equip català l’estiu de 2017, i hi va anar clarament de més a menys.

Hi va començar adaptant-se a la circumstància de l’adeu de Neymar i de la greu lesió d’Ousmane Dembélé, va arreglar coses i va dibuixar un equip no gaire vistós però molt fiable. Això sí, malgrat que va guanyar un doblet esplendorós, amb una Lliga en la qual només va perdre un cop i en la qual va derrotar el Madrid per 0-3, i amb una Copa en la qual a la final va derrotar el Sevilla per 5-0, a la Champions va caure estrepitosament a mans de la Roma i amb una remuntada en contra històrica.

El curs següent el Barça de Valverde va reeditar el triomf a la Lliga, però ja mostrava signes de feblesa. Aquests es van traslladar a una desfeta europea encara més flagrant: el 4-0 del Liverpool a la tornada de semifinals de la Champions, després del 3-0 favorable a l’anada, i la derrota a la final de Copa contra el València per 2-1. El curs vinent, Bartomeu el va acomiadar a la meitat de temporada, després de perdre a les semifinals de la Supercopa a l’Aràbia Saudita, contra l’Atlètic de Madrid i amb una nova remuntada en contra.

Per tant, des d’aquell moment, gener de 2020, Valverde no ha tornat a entrenar. Ara, però, hi ha moltes possibilitats que ho torni a fer. Que torni a entrenar en un club que l’estima molt, i amb una afició amb la qual també té una gran relació. De fet, Valverde va jugar a l’Athletic com a futbolista just després de fer-ho al Barça, i durant sis cursos. Si un dels dos candidats esmentats guanyen les eleccions, que se celebraran el divendres d’aquesta setmana, no només Valverde tornarà a exercir com a tècnic. També significarà que tornarà a retrobar-se amb el Barça i que tornarà al Camp Nou. No trepitja l’estadi des del darrer matx de la primera volta de la Lliga de la temporada 2019/2020: el 22 de desembre de 2019, en una victòria culer contra l’Alabès per 4-1.

A més, aquest retrobament, molt morbós, es donaria després de dos que es produiran amb total seguretat: el de l’equip, l’afició i Xavi Hernández amb José Mourinho, tècnic exmadridista i que ha viscut mil batalles contra els blaugranes, i que entrenarà el rival del Barça al Trofeu Joan Gamper, la Roma, a principis d’agost, i el dels mateixos actors contra el també entrenador Pep Guardiola, que s’asseurà a la banqueta del Camp Nou amb el seu Manchester City en un altre amistós estiuenc, a finals d’agost.



Més notícies
Valverde recorda com era entrenar Messi
Notícia: Valverde recorda com era entrenar Messi
Comparteix
L'exentrenador blaugrana ha elogiat l'astre argentí
Valverde, durant una roda de premsa | EFE
El segon de Valverde recorda la desfeta d’Anfield i el descobriment d’Ansu Fati
Notícia: El segon de Valverde recorda la desfeta d’Anfield i el descobriment d’Ansu Fati
Comparteix
Jon Aspiazu considera també que la destitució del tècnic extremeny no es va produir “en el moment més oportú”
Xavi Hernández, a la banqueta de Mestalla | Europa Press
Xavi ha aconseguit el que ni Valverde, ni Setién ni Koeman no van fer
Notícia: Xavi ha aconseguit el que ni Valverde, ni Setién ni Koeman no van fer
Comparteix
El terrassenc sí que està cuidant Dembélé i el francès ha madurat definitivament
Valverde, sobre el Barça-Las Palmas de l’1-O: “Va ser horrible”
Notícia: Valverde, sobre el Barça-Las Palmas de l’1-O: “Va ser horrible”
Comparteix
“No estàvem preparats per disputar aquell partit”, ha recordat l’exentrenador blaugrana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa