Món Esport
El clàssic de les primeres vegades
  • CA

El Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid s’enfrontaran al Camp Nou a les 16:15 en el partit que es coneix com el clàssic del futbol estatal. Sempre que blaugranes i merengues es creuen és una ocasió especial, però aquesta tarda ho serà per uns determinats motius que el converteixen en el clàssic de les primeres vegades.

El més important és que, per primera vegada des del llunyà desembre del 2019, un clàssic al Camp Nou tornarà a tenir públic. Un dels factors més determinants d’un partit entre blaugranes i blancs és l’afició. El públic sempre és l’encarregat d’ajudar a decantar la balança cap a un costat o cap a l’altre i haver viscut els dos clàssics de la temporada passada a porta tancada va ser una anomalia de les grosses. A més a més, serà el tercer partit en què no hi haurà cap restricció d’aforament al Camp Nou, així que s’espera una molt bona entrada, a diferència de les dues primeres ocasions.

D’altra banda, i molt dolorosament per al barcelonisme, serà el primer clàssic sense Leo Messi. Més enllà d’algunes absències puntuals per lesió, l’argentí havia viscut tots els duels contra el Reial Madrid des del 2005. A l’altra banda tampoc no hi serà Sergio Ramos, qui havia estat a gairebé tots els clàssics des de fa quinze anys. De fet, serà el primer clàssic després de molt temps sense una estrella del futbol mundial al camp i Karim Benzema és qui més encaixaria en aquest rol. Moltes mirades estaran posades en joves com Ansu Fati o Vinícius Jr.

Finalment, cal destacar que també serà el primer clàssic al Camp Nou de la nova etapa de Joan Laporta a la presidència del Futbol Club Barcelona. Després del ja mític “Ganas de volver a veros” de la campanya electoral, el Barça va perdre el primer duel contra el Madrid amb Laporta a la llotja a la capital estatal, però ara el president blaugrana serà a casa seva i, també per primera vegada des del 2018, el president de la Generalitat de Catalunya, en aquest cas Pere Aragonès, s’asseurà al seu costat. Per fer-ho tot encara més èpic, Els Segadors sonaran al Camp Nou per primer cop des del 2015.



Més notícies
Piqué celebra un gol a la Champions | FC Barcelona
Quan i on veure el Barça – Reial Madrid
Notícia: Quan i on veure el Barça – Reial Madrid
Comparteix
El Barça no ha guanyat cap dels últims quatre clàssics
Ronald Koeman, entrenador del Barça | Europa Press
Koeman: “El resultat no serà decisiu, però indicarà el nostre moment”
Notícia: Koeman: “El resultat no serà decisiu, però indicarà el nostre moment”
Comparteix
L'entrenador del Barça assegura que no sent més pressió perquè es tracti d'un clàssic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa