Món Esport
Cillessen i la vida a l’ombra del millor
  • CA

El 26 d’agost del 2016, ara fa dos anys, Jasper Cillessen s’exercitava per primer cop amb els seus nous companys al Barça. El dia abans, el conjunt blaugrana havia concretat amb l’Ajax el seu traspàs per les properes cinc temporades, fins el 2021. Cillessen, somrient, va fotografiar-se amb els dos porters del primer equip, Ter Stegen i Masip. Dues temporades després, l’alemany és indiscutible al Barça, on juga la Lliga i la Copa, mentre que el català s’està fent un nom al Valladolid. L’holandès, en canvi, és l’únic dels tres que no gaudeix de la regularitat que mereixen les seves actuacions

 

Titular amb Holanda (ha jugat 44 partits amb l’absoluta) i amb l’Ajax (143 partits), Cillessen va arribar a Barcelona sent conscient que l’aposta del club, després de vendre Claudio Bravo al Manchester City, era Ter Stegen. En les tres temporades que porta al Camp Nou, però, l’holandès amb prou feines acumula 22 partits. En més de la meitat, 12, no ha encaixat cap gol. Es els 10 partits on ha rebut alguna diana, n’hi han anotat 12. Els seus registres, està clar, demostren que és un porter de gran nivell, ja que deixa la porteria a zero en més del 50% dels duels que juga.

 

L’últim, el que va enfrontar el Barça amb la Cultural Leonesa aquest dimecres. L’holandès, que no jugava cap partit oficial amb el conjunt d’Ernesto Valverde des del passat 9 de maig, contra el Vila-real, va estar esplèndit en el debut a la Copa, amb fins a tres aturades de gran mèrit que van permetre el Barça arribar viu al tram final d’un partit força gris. Cillessen va ser la figura més destacada del partit pels visitants.

 

Als 29 anys, però, la Copa se li queda petita: amb ell el Barça ha guanyat els dos títols disputats fins al moment. El curs 2016-17, en Copa va rebre 7 gols. Un any més tard, només en va encaixar 2. Amb l’holandès, el Barça només ha perdut dos partits: un de Lliga contra l’Alabès i un altre contra l’Espanyol de Copa. La resta, 17 victòries i tres empats. Cillessen ja ha deixat clar que vol més protagonisme, i és probable que la temporada vinent busqui una sortida -ja ho va intentar sense èxit l’estiu passat-, ja que sap que és gairebé impossible jugar amb Ter Stegen al davant. No participar en la Supercopa d’Espanya a Tànger, tot i que l’alemany venia de pràcticament no haver fet pretemporada pel Mundial i l’holandès portava setmanes treballant amb el grup, va ser un missatge clar. Jugar al Barça és un caramel difícil de refusar, però viure a l’ombra d’un dels millors porters del món impedeix que jugadors com Cillessen llueixin amb llum pròpia. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa