Món Esport
Diversos científics analitzen el Barça de Guardiola i el consideren “un equip diferent de la resta”

Un reportatge de finals de setembre de la revista Scientific Reports difós per Vozpópuli ha catalogat el Barça de Guardiola com “un equip diferent de la resta”. L’estudi en qüestió, en el qual han participat investigadors de tot el món, també de la Universitat Politècnica de Madrid, ha analitzat el conjunt blaugrana entrenat pel tècnic de Santpedor “des del punt de vista científic” i “mitjançant la construcció de les xarxes de passades i els patrons únics que apareixen en aquestes”.

“Vam construir la xarxa de passades de 380 partits que va disputar aquell equip. Les xarxes estan formades per nodes (jugadors) que es connecten entre si mitjançant enllaços (passades) i tot plegat dona lloc al que anomenem xarxes-de-passades. A continuació, vam estudiar com les xarxes de cada equip creen patrons diferents al llarg del partit, vam analitzar la seva estructura i ens vam adonar que aquell Barça jugava a una altra cosa diferent de la resta d’equips. No és una opinió, ho diuen els números“, ha assegurat l’investigador del reportatge en qüestió.

“Podem mesurar les fluctuacions dels paràmetres de xarxa al llarg del partit i identificar quines d’elles estan associades amb una probabilitat més gran de marcar o encaixar un gol. Vam demostrar que aquestes fluctuacions no depenen només del nombre de passades, és a dir, no val simplement amb completar més passades, cal realitzar-les d’una manera determinada”, ha afegit. Tota la investigació es pot llegir i consultar a través d’aquest enllaç.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa