El programa Què t’hi jugues de SER Catalunya ha fet pública la carta íntegra que el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, va enviar a la Federació Espanyola de Futbol i al seu màxim dirigent, Luis Rubiales, per queixar-se de l’arbitratge en el partit d’Anoeta. El VAR no va entrar a revisar un possible penal sobre Gerard Piqué que l’àrbitre no havia vist en els darrers minuts del partit. El club va reaccionar amb contundència a aquesta decisió i des del primer moment es va saber que Bartomeu enviaria una carta a Rubiales per expressar-li el seu malestar. L’escrit és el següent:

“Al minut 90 de partit va succeir una acció a l’àrea que defensava la Reial Societat que va suposar un error a l’aplicació dels protocols de revisió del sistema de videoarbitratge. Una acció sobre la qual s’hauria d’haver sol·licitat la revisió del VAR, ja que es tractava d’una acció decisiva.

Les regles del joc aprovades per la FIFA estableixen una directriu d’obligat compliment respecte quan s’ha de procedir a la revisió per part del VAR i és davant l’existència d’un error clar i manifest de l’àrbitre principal en una jugada decisiva.

Com bé saps, el FC Barcelona ha liderat els últims anys la reivindicació d’introduir la tecnologia com ajuda als àrbitres en la complexa labor sobre els terrenys de joc. El futbol ha evolucionat en tants i tants aspectes els últims anys i el sistema arbitral necessitava fer aquest gran pas.

Una vegada introduït el sistema de videoarbitratge i una vegada comprovada la fiabilitat és imprescindible exigir el mateix criteri i el màxim compromís amb els àrbitres assistents que decideixin la seva utilització. En cas contrari estem comprometent la puresa de la competició, fet que de cap manera ens podem permetre els que tenim responsabilitats en el món del futbol.

Et remeto aquestes línies amb l’objectiu que valoris les explicacions realitzades i que les traslladis als òrgans federatius oportuns, per tal que s’exigeixi actuar de conformitat amb el que la norma estableixi.”Més notícies

Sala-i-Martin carrega contra Bartomeu pel vídeo del sextet sense Guardiola

"És una vergonya", ha piulat el responsable de la direcció econòmica del Barça durant el mandat de Joan Laporta

Víctor Font demana a Bartomeu un nou referèndum per a l’Espai Barça

El precandidat a la presidència del club blaugrana exigeix "transparència sobre les modificacions del projecte i del seu model de finançament"

Nou comentari