Món Esport
Carta de Bartomeu davant la situació d’emergència sanitària pel coronavirus

“Avui més que mai, som al costat de la gent. Som el Barça, i aquest és el nostre compromís”. Amb aquesta contundència, Josep Maria Bartomeu s’ha volgut adreçar als seguidors del club blaugrana a través d’una carta oberta que l’entitat culer ha difós a través dels seus canals de comunicació oficials. El màxim dirigent del Barça ha enviat un missatge de serenitat i confiança, s’ha posat –a ell i al club– a disposició de les autoritats sanitàries, ha fet una crida a quedar-se a casa i s’ha mostrat solidari amb els contagiats, “Llevat de casos molt excepcionals, quedar-nos a casa no és una opció, és una obligació que tenim com a ciutadans i ciutadanes responsables”, ha valorat Bartomeu, que també ha aprofitat l’avinentesa per deixar clar que l’entitat que presideix està en contacte permanent amb els màxims organismes del futbol per encarar el futur.

La carta oberta de Bartomeu

“Vull adreçar-me a tota la família blaugrana per fer-vos arribar, en nom del club, un missatge de serenor, de confiança i, sobretot, de responsabilitat davant la situació d’emergència sanitària que estem vivint. El Barça, com a entitat amb vocació de ser activa, molt més enllà de l’esport, vol també col·laborar en aquesta situació excepcional que ens afecta a tot el món.

És evident que aquesta emergència supera amb escreix el nostre àmbit d’actuació. Tot i així, conscients que només podrem superar aquesta crisi sumant tots els esforços individuals i col·lectius, des del primer moment ens vam posar al servei de les autoritats sanitàries per complir i fer complir totes les indicacions, recomanacions i ordres que ens fessin arribar per combatre el contagi d’aquest virus i pal·liar-ne les afectacions tant com fos possible.

Per això, amb l’objectiu de vetllar per la salut dels nostres socis, penyistes, esportistes i treballadors i treballadores del club, i de totes les seves famílies, immediatament vam prendre totes les mesures i vam activar tots els protocols necessaris. Es tractava, per damunt de tot, de protegir i preservar la salut de les persones.

Alhora, aquests darrers dies estem en contacte permanent amb els principals organismes de la indústria del futbol i dels altres esports, plantejant els diversos escenaris que es poden produir a partir d’ara, i preveure les mesures que ens ajudin a sortir-ne.

Com a club, tenim una responsabilitat, i l’estem exercint. En aquest sentit, fem una crida a tota la gent blaugrana: és hora de quedar-nos a casa i de seguir fil per randa totes les indicacions de les autoritats amb un únic objectiu, reduir al màxim el risc de contagi. Llevat de casos molt excepcionals, quedar-nos a casa no és una opció, és una obligació que tenim com a ciutadans i ciutadanes responsables.

I és que ser del Barça vol dir, també, tenir una actitud conscient i solidària amb tota la societat i, sobretot, envers els col·lectius més vulnerables. Aquesta manera de fer i de ser forma part indissociable dels valors que ens fan ser ‘Més que un Club’.

Vull enviar tot el nostre suport a les persones que estan patint aquest contagi i les seves conseqüències, i vull transmetre un agraïment explícit als nostres serveis mèdics i a tots els professionals sanitaris de la xarxa assistencial que, posant en risc la seva salut, treballen incansablement per garantir la del conjunt de la ciutadania. Sou els nostres referents, i el vostre exemple ens ha de servir de guia en aquesta lluita contra la malaltia.

Mentrestant, com no pot ser d’una altra manera, estem a la disposició de les autoritats per contribuir en tot el que calgui per superar aquest episodi. Avui més que mai, som al costat de la gent. Som el Barça, i aquest és el nostre compromís.

Josep Maria Bartomeu, president del FC BarcelonaComentaris

  1. Icona del comentari de: DIMISSIÓ a març 16, 2020 | 20:47
    DIMISSIÓ març 16, 2020 | 20:47
    A veure titella del grupo godó, tot això està molt bé, però el que has de fer nobita, és dimitir i convocar eleccions..Bartomeu estàs arruïnant el club esportivament, socialment i econòmicament. DIMISSIÓ!!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa